Ros Beiaardroute

Deze fietsroute voert ons vanuit de Ros Beiaardstad Dendermonde langs de groene oevers van Dender en Schelde, schilderachtige dorpen zoals Vlassenbroek en Wieze, landelijke gemeenten zoals Denderbelle en Peizegem en doorheen het mysterieuze Buggenhoutbos. In Brabant volgen we een tijdje de Leirekensroute, een tot wandel- en fietspad omgevormde spoorweglijn.

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Grote Markt - 9200 Dendermonde
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 11-12-2019 schreef De Rudy:


hoe geraak ik aan de knooppunten van deze route


Op 26-7-2019 schreef Van Der Heyden Annie:


ZEER mooie route met voldoende stopplaatsen om iets te drinken of te eten, althans toch de eerste 40 km alles OK maar dan daarna zijn er plots werken aan de gang langs het jaagpad en kun je niet meer volgen … men zou daar alvast toch beter aangeven langs welke omleiding fietsers de route kunnen verderzetten, eventueel langs fietsknooppunten omleiding?


Op 11-9-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Ik heb genoten van de route Rustige wegen.en veel afwisseling Goede bewegwijzering slechts 1 bord ontbrak Maar men is daar aan het werken


Op 2-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


een hele mooie route, leuk om Buggenhoutbos en Leirekensroute (oude spoorweg) te leren kennen. Heel wat bordjes vallen niet meer op omdat ze fel afgeschenen zijn. Ze zouden vervangen moeten worden. Bepaalde bordjes zaten ook achter struik of groen. Dat maakt het soms twijfelachtig of je nog op de route juist zit. Maar toch ... de route blijft een succesroute en een aanrader. Gewoon goed opletten :-)


Op 21-7-2018 schreef Peter Dekeyzer:


Mooie fietsroute, landelijke wegen afgewisseld met verharde paden, langs kanaal, sommige bordjes zijn aan vervanging toe. Wij zijn gestart aan kanaal Dendermonde (gratis parking), enkele pittoreske dorpjes doorgereden, mooie route.


Op 4-7-2018 schreef erik van wesemael:


Ook ik heb na het verlaten van het bos geen plaatje op de kapellebaan gevonden. Ik heb nochtans nog eens rondgereden , maar echt niets gevonden.


Op 24-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Op de Kapellebaan geen plaatje meer gevonden.we waren net het bos uit. Zijn dan maar over Lebbeke naar Dendermonde gefietst. Tot dan was het een zeer mooie tocht.


Op 21-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie route, veel variatie. Goed bewegwijzerd. De moeite waard om nog eens te doen.


Op 14-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


zeer mooie route, aanrader voor iedereen die in de natuur wilt fietsen. veel variatie op de weg en wegeltjes die verzorgd zijn . tijdens de fiestocht kom je in een fantastische buggenhoutbos terecht . vlaanderen fiestsland mag fier zijn met deze prachtige route .


Op 22-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route, heel rustig goed bewegwijzerd en regelmatig bankjes en horecazaken langs de weg, ik wist niet dat er zoveel groen is in hartje Vlaanderen


Op 8-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Fantastische route, komt zeker in mijn top 3 van mooiste en rustigste routes tot nu toe. Aboluut een aanrader, deze is er eentje om bij te houden en volgend jaar opnieuw te rijden met vrienden


Op 6-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route met een mooi landelijk karakter. Dendermonde stad, Wieze met de geur van de chocolade, Peizegem, Buggenhoutbos, de schelde, de oude dender en Vlassenbroek een dorpje om eens halt te houden. Horeca over heel de route. Prachtroute!!! Aanrader.


Op 20-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Het is een mooie en rustige route met goede paden en goed bewegwijzerd.Mijn vrouw en ik hebben deze route al dikwijls gereden.


Overnachten in de buurt

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

B&B BAZ

B&B

9150 Bazel

Meer info