Reuzenroute

Deze fietsroute start in het historische Dendermonde, aan de oevers van de machtige Schelde en brengt ons langs de landelijke gemeenten Appels, Oudegem, Mespelare, Gijzegem, Hofstade, Schoonaarde, Zele en Grembergen. De ene maal rijden we langs de groene boorden van de Schelde, een andere maal langs de schilderachtige oevers van de Dender. Het traject van de Reuzenroute heeft alles waar een fietstoerist om vraagt: een landelijke route met weinig of geen verkeer, mooie omgeving, enkele bezienswaardigheden, aantrekkelijke tavernes en een goede afstand. Kortom: een natuurvriendelijke tocht!

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Scheldedijk, De Bruynkaai - 9200 Dendermonde
Afstand: 38 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 5-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route zou eigenlijk geschrapt moeten worden. De bewegwijzering is, op 2 vuile borden na, verdwenen. Dus géén beginnen aan !!


Op 22-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Deden deze route enkele maanden geleden deels. Gisteren wilden we ze opnieuw volgen maar er was geen enkele wegwijzer aanwezig. Werden deze weggehaald? Jammer, want was zeer mooie route.


Op 18-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Over het algemeen mooie route en deze zou nog mooier zijn indien er wel degelijk wegwijzers waren en je niet om de haverklap moet stoppen om op de kaart te kijken. In het totaal 2 wegwijzers gezien, waaronder de wegwijzer die volgens een andere reactie 'een beetje verstopt' was. Een beetje verstopt zou nog OK zijn, compleet spoorloos is dat niet.


Op 19-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


op15-08-2018 heb ik de reuzen route gefietst mooie route maar de bordjes zijn vuil en sommige onleesbaar


Op 17-8-2018 schreef Guy Heylens:


Leuke route. Ik fiets deze 2 keer per maand. Nog nooit een wegwijzer gemist, ik let nl wel op. Alleen ter hoogte van de oversteek dender staat het wegwijzertje een beetje verstopt. Verder geen probleem.


Op 7-11-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Leuke, mooie route. Ik had heel lang niet meer gefietst en we zijn vertrokken in Gijzegem. In Dendermonde ontbrak een bewegwijzering waardoor we ineens op de grote baan zaten. Maar op een andere dag dan nog eens de goede route gedaan en al bij al leuke fietsroute.


Op 1-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


goede wegbewijzering. mooie route


Op 9-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Goede bewegwijzering..mooie route


Op 14-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie, rustige autoluwe route. Kaart van deze thematische route gekocht bij toeristische dienst in stadhuis. Slechts 2x moeten zoeken naar bewegwijzering. Wel gedeelten van fietspad in zeer slechte staat (begint al bij vertrek in Dendermonde waar het onkruid en de bermbegroeiing de halve breedte van het fietspad inneemt); dan moet je eens in Nederland fietsen ... Tavernes zijn pas op de laatste 10 km te vinden.


Op 26-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Een mooie route, in tegenstelling tot de vorige reactie heb ik de route goed kunnen volgen. 1x geen bord, toen ik op een grote baan kwam (thv kadooken.be) logischer wijze richting Dendermonde gefietst (over de brug), dan direct een bord. Ik vond het jammer dat de route niet eventjes tot in het centrum van Dendermonde kwam, je kan wel eventjes van de route afwijken en eens tot op de Markt van Dendermonde fietsen. Een mooie landelijke route langs Schelde en Dender.


Op 25-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


vertrokken in Dendermonde tot in Mespelare alles oké daarna kwamen we uit op de grote baan waar we onze weg vervolgden tot in Gijzegem waar we terug op de goede weg waren oude spoorlijn ineens geen borden meer terug op de grote baan in Aalst gebouwen de Nul hebben dan maar zelf langs de gewone weg onze weg vervolgd. In plaats van een aanrader voor ons een flop.


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info