Rodelandroute 1

De Rodelandroute 1 start in het centrum van Merelbeke en doet eerst Melle aan. Via Gontrode kom je in een licht heuvelend gebied op de grens tussen Oosterzele en Merelbeke. Langs de dorpjes Landskouter, Moortsele, Munte, Baaigem en Dikkelvenne gaat het richting Gavere. Daarna fiets je door de typische Scheldevallei terug naar het startpunt. Weiden, akkers, kleine bossen, molens en vergezichten typeren deze route. De naam Rodelandroute verwijst naar de nu ingeslapen baksteenindustrie (rode baksteen).

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Sportcentrum Ter Wallen, Sportstraat 1 - 9820 Merelbeke
Afstand: 47 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 10-10-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Mooie route in rustige streek Soms moeilijk berijdbare wegen maar toch de moeite waard


Op 2-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route zonder voorbereiding gaan fietsen. Ik had beter eerst de commentaar hier gelezen... Er zijnh eel wat plekken waar ik zelf met mijn gezin niet wil gaan fietsen omwille van de ondergrond. Nu waren we met de racefiets. Al een geluk dat het al zo lang droog is! Ook veel stoppen/optrekken. Helemaal geen aanrader!


Op 15-6-2018 schreef anonieme gebruiker2:


Inderdaad, maar je kan in Gavere gemakkelijk de brug over en de Schelde langs het jaagpad aan de overkant volgen. Fietst wel gemakkelijk, ook met koersfiets (tot in Gent).


Op 3-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route is niet aangeraden voor een racefiets. Vooral van Melsen richting Merelbeke heb je eerder een mountainbike nodig. Veel kiezelweg en zeer slechte staat van de weg, modder...


Overnachten in de buurt