Baksteenroute

Aanschouw de resten van de verlaten baksteenbedrijven. Deze fietsroute doorkruist de Rupelstreek met de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst. Hier lag het zwaartepunt van de baksteenindustrie. Zeven eeuwen klei-ontginning resulteren in een uniek landschap. De vroegere kleiputten zijn nu pareltjes van fauna en flora. De diverse steenbakkerijmusea op het traject vertellen je het verhaal 'van klei tot baksteen'.
‚Äč
Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Provinciaal Domein De Schorre, Schommelei 1 - 2850 Boom
Afstand: 49 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 1-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Fietsen is voor mij ontspanning heerlijk


Op 7-10-2018 schreef een anonieme gebruiker:


hebben deze route door middel van knooppunten van fietsnet afgelegd, heel mooi fietsen, knooppunt nr 22 op geen enkele wijze gevonden alhoewel goed uitgekeken, op geen enkel moment de bordjes "Baksteenpad" opgemerkt, spijtig , Op het beginpunt "De Schorre" zou zeker een aanduiding van de fietsroutes met de verschillende plaatjes nuttig zijn, nu weet je niet in welke richting je moet vertrekken.


Op 5-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zou het mogelijk zijn om de precieze gegevens van de baksteenroute te krijgen? Alvast bedankt!


Op 23-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Wij zijn gestart aan het veer in Hemiksem!


Op 23-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Hele mooie fietsroute. De wegwijzering die de naam van de route zou moeten weergeven, hebben wij echter nergens niet gezien! In Hemiksem op het pad naast het water staat een bord waarbij je de knooppunten kunt noteren en zo de route kunt volgen.


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

B&B BAZ

B&B

9150 Bazel

Meer info

Bij 't Fort

B&B

9140 Steendorp

Meer info