Witkap fietsroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze fietsroute neemt je mee naar de biersteden Aalst en Ninove, een streek waar hopstaken groeien en kleine topbrouwers wereldbieren brouwen. Tussen de dorpskernen van Denderleeuw en Erembodegem liggen de Welle- en Kapellemeersen, een van de best bewaarde natuurparels van Scheldeland. Onderweg vind je ook "De Heeren van Liedekercke", het 'beste bierrestaurant ter wereld'.

Aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Wilgendries
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 30-7-2019 schreef Wim Verheyden:


Gisteren deze fietstocht gedaan. Mooie gevarieerde route, eerst langs de boorden van de Dender en vanaf Ninove door het groen terug. Een afwisseling van straten en rustige veldbaantjes. Wel opletten, het jaagpad aan de Dender in Aalst is nog gans de zomer niet bereikbaar langs de voorziene weg. Er is wel een omleiding voorzien.


Op 12-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Ik begrijp niet goed waarom de "witkaproute" (bier gebrouwen in Ninove) passeert in centrum Aalst en dan - geheel fantasieloos - gewoon langs jaagpad Dender naar Ninove voert ? Er zijn routes te bedenken die rondom Ninove en deel Pajottenland leiden en die m.i. veel aantrekkelijker zijn dan deze.


Op 9-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Gisteren de Witkap-route gefietst. Wij hebben geen last gehad van ontbrekende bordjes. Langs straatjes en wegeltjes gereden die voor ons onbekend waren. Fijn ! Maar echt, echt mooi is deze route nu ook weer niet, al veel mooiere fietstochten gemaakt.


Op 14-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag (april 2018) een poging gedaan om deze route te volgen. Zonder gps is het onmogelijk. Er missen op verschillende plaatsen bordjes. Enkel het stuk langsheen de Dender is doenbaar. Zoniet is het sukkelen... Dus: opladen op de gps is een must!


Op 16-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Ik heb samen met een vriend de Witkap route willen fietsen, maar spijtig is het ons niet gelukt. Daar ik in Affligem woon zijn we gestart in Teralfene aan knooppunt 79 richting knooppunten 80-10-85-86-91-90-45-88- tot richting knooppunt 87 dat uitmonde op een kappelletje aan een splitsing waar geen enkele richtingaanwijzer te vinden was. We hebben de twee richtingen gereden tot aan een nieuw kruispunt maar geen knooppuntaanwijzer zijnde 87 of 42 gevonden. We zijn dan zeer ontgoocheld maar terug naar huis gereden.


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info