De blauwe ommegang route

Verken de natuur rond de stad. Deze route kan gecombineerd worden met een wandeling in de Waterhoek. Je kan deze route verkorten in Baasrode. Er is een gratis overzetboot.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Node 91, De Bruynlaan 9200 - Dendermonde
Afstand: 46.5 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 31-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Gestart aan knooppunt 91 om richting 58 te nemen op het jaagpad. Geen enkele aanduiding dat het jaagpad ‘ergens’ afgesloten is voor alle verkeer. Geen enkel alternatief knooppunt tussen 91 en 58 - evenmin een omlegging aangeduid. Dus maar teruggekeerd naar centrum Dendermonde. Meer dan de helft van de route gaat over een zeer slecht wegdek. Bovendien veel in bebouwde kom met druk verkeer. Geen aangename fietsroute.


Op 2-8-2018 schreef Emiel Peeters :


Een prachtige fietsroute maar daar zijn een paar punten dat moet na gezien worden ,hoge grassprieten o.a. en misschien even verlegen naar mooiere fietswegen dat in de buurt liggen Ik zal een van dezer dagen een andere doorsturen met verbetering. foto's kunnen die geplaatst worden ?


Op 7-6-2018 schreef Alexis Rombaut:


Aanvaardbare fietsroute. Voor een mooier en wijdser plattelandsgevoel is het noorden van Oost-Vlaanderen een aanrader! De route tussen 58 en 94 is lange aaneenschakeling van lintbebouwing en heeft geen meerwaarde in deze route. De uren van de twee veren vind je hier: https://www.vlaamsewaterweg.be/veerdiensten


Op 25-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Een fietsroute met afwisseling van zichten De oude Schelde -De Dender- De Schelde en prachtige dorpjes langs deze routes. Ik raad je wel aan de fietsroute op GPS te zetten om zeker te zijn van de goede richting. Zoals al eerder aangehaald best door fietsen tot Mariekerke om daar de overzet te nemen en daar de juiste richting nemen. en bij knoopunt 67 St Amands kan je kiezen tussen drie overzetten! Stuur mij eens een sticker op met 57 om op knooppunt 50 op te lossen !! ik heb foto's genomen en stuur je ze door .


Op 30-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Bij knooppunt 67 (St Amands) staat 68 inderdaad niet aangegeven. Wel 50. Het veerpont naar Moerzeke.


Op 10-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Leuke en mooie fietsroute. De veerpontjes in Sint-Amands en Baasrode zijn leuk om mee te maken. Pas op want hier kloppen de knooppunten niet. Hier heb tussen knp.67 en knp. 68 het knooppunt 40. Dit staat niet tussen de routebeschrijving. Ook hebben we rond Vlassenbroek een omleiding moeten volgen. Er staan alternatieve bordjes maar opletten blijft toch de boodschap. Prachtige rit , afwisselend met jaagpaden, groen, natuur enz. Zeker om terug te doen.


Overnachten in de buurt