Fietslus Klein-Brabant

Variatie troef op deze fietslus. Je passeert zowel stemmige Scheldedorpjes als imposante kastelen en forten. Sint-Amands speelde een hoofdrol in de gedichten van Emile Verhaeren. Vlechtmuseum De Zilverreiger in Weert illustreert een typisch stukje erfgoed: manden vlechten. Langs de machtige Schelde fiets je tot bij het kasteel van de adellijke familie d’Ursel in Hingene. Het Hof van Coolhem in Puurs vertelt het verhaal van de aspergeteelt in Scheldeland. En wat de Eerste Wereldoorlog betekende voor de regio, ontdek je in het Fort van Liezele.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: knooppunt 66, Brusselmansstraat 22 - 9255 Buggenhout
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 23-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Juiste startpunt opgezocht want knooppunt om te beginnen is vitsstraat en niet brusselmansstraat Voor de rest mooie toer om te fietsen wel weinig café s om even iets te drinken Mooiste stuk van fietsroute is dat je naast de schelde rijdt


Op 21-5-2018 schreef EDDY Duprez Eddy:


HET ADRES VAN DE STARTPLAATS KLOPT NIET,ZEER MOOEI ROUTE


Op 12-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige fietsroute door mooie natuur en vele landelijke en goed berijdbare wegen. Een aanrader! Enige minpuntje bij dorstig weer zoals vandaag, weinig drankgelegenheid onderweg.


Op 9-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel leuke fietsroute door de natuur. Op een bepaald punt moet je echter door een bos rijden dat meer geschikt is voor een MTB dan een sportieve stadsfiets. Echter heb je ook de keuze om dat klein stuk te voet af te leggen met de fiets in de hand. GPS is op dat punt wel een 'must-have'. Er is meer dan genoeg tijd en momenten om van de rust en prachtige natuur te genieten. Zeker een aanrader.


Op 10-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie startplaats en onmiddellijk via kleine landelijke wegen richting Sint-Amands en Branst. Een tijd volgen langs de Schelde met bekende punten als 'De Notelaer', bekend van de tv-serie 'Stille Waters'. Mooie uitzichten over de Schelde. In Luipegem tussen knooppunt 7 en 3 heb je tal van gezellige terrasjes en goede eetgelegenheden. Aanrader!! Mooie route om met de familie te fietsen.


Overnachten in de buurt

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

B&B BAZ

B&B

9150 Bazel

Meer info

Thermae Grimbergen

Hotel

1850 Grimbergen

Meer info