Duvelroute

Deze fietsroute loopt voor het grootste deel langs fietsknooppunten. Van aan het startpunt Bistro The Boathouse: volg Duvelfietsroutebord (aanlooproute) tot knooppunt 1 – 39 – 83 – 35 – 36 – 37 – 80 – 81 – 85 – 84 – 86 – 39 – 1 – 38 – 28 – 26 – 50 – 51 – 52 – 94 – 79 – 78 – 52 tot Bistro The Boathouse.

De Duvelroute, 50 km, dat is fietsen langs interessante bezienswaardigheden en prachtige stukjes natuur. Duvel, het beroemde goudblonde gerstenat, vormt de rode draad en smaakmaker doorheen deze magnifieke fietsroute.

In samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen werd de Duvelroute volledig geënt op het bestaande knooppuntennetwerk in de gemeenten Puurs, Boom, Willebroek, Rumst en Mechelen. De toeristische regio Scheldeland waardoor je fietst, is een zeer waterrijk gebied met vele fotogenieke en schilderachtige plekjes, waaronder de prachtige vijvers van natuurgebied Het Broek. Veerpontjes en bruggen brengen je bovendien van oever tot oever. Je fietst als het ware op en over het water! Langs het traject geven informatieborden meer uitleg over de streek, aangevuld met weetjes over het brouwproces van Duvel.

Met dank aan kempen.be.


Startpunt: Bistro The Boathouse, Beenhouwersstraat 24 - 2830 Heindonk
Afstand: 50 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 23-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Klopt op geen kanten de nummers kloppen niet kilometers zeker niet,een route om snel te verwijderen.


Op 25-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Dit is een prachtige route langs akkers, schelde en mooie dorpjes. De watersportbaan “Hazewinkel” is een prachtig domein en vertrekpunt. Van aan het Boothouse naar knp1 is even zoeken want dit is niet zo goed aangegeven. Klein Willebroek met een mooie jachthaven en goede horeca. De overzet tussen knp38 en 28 om het half uur juist. Kasteel “Den Bocht” “Het Hof van Coolhem” “ Fort van Liezele” en de brouwerij Duvel. Veel om naar uit te kijken en daarom een route die je gewoonweg moet gedaan hebben.


Op 5-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Geen route moet ze nog fietsen


Overnachten in de buurt

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

B&B BAZ

B&B

9150 Bazel

Meer info

Thermae Grimbergen

Hotel

1850 Grimbergen

Meer info