Reuzenroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze fietsroute start in het historische Dendermonde, aan de oevers van de machtige Schelde en brengt ons langs de landelijke gemeenten Appels, Oudegem, Mespelare, Gijzegem, Hofstade, Schoonaarde, Zele en Grembergen. De ene maal rijden we langs de groene boorden van de Schelde, een andere maal langs de schilderachtige oevers van de Dender. Het traject van de Reuzenroute heeft alles waar een fietstoerist om vraagt: een landelijke route met weinig of geen verkeer, mooie omgeving, enkele bezienswaardigheden, aantrekkelijke tavernes en een goede afstand. Kortom: een natuurvriendelijke tocht!

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Scheldedijk, De Bruynkaai - 9200 Dendermonde
Afstand: 38 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 1-8-2017 schreef Jos De Boever:


goede wegbewijzering. mooie route


Op 9-4-2017 schreef Kevin Erpels:


Goede bewegwijzering..mooie route


Op 14-8-2016 schreef Karel Anthonissen:


Mooie, rustige autoluwe route. Kaart van deze thematische route gekocht bij toeristische dienst in stadhuis. Slechts 2x moeten zoeken naar bewegwijzering. Wel gedeelten van fietspad in zeer slechte staat (begint al bij vertrek in Dendermonde waar het onkruid en de bermbegroeiing de halve breedte van het fietspad inneemt); dan moet je eens in Nederland fietsen ... Tavernes zijn pas op de laatste 10 km te vinden.


Op 26-7-2016 schreef Sybille coppens:


Een mooie route, in tegenstelling tot de vorige reactie heb ik de route goed kunnen volgen. 1x geen bord, toen ik op een grote baan kwam (thv kadooken.be) logischer wijze richting Dendermonde gefietst (over de brug), dan direct een bord. Ik vond het jammer dat de route niet eventjes tot in het centrum van Dendermonde kwam, je kan wel eventjes van de route afwijken en eens tot op de Markt van Dendermonde fietsen. Een mooie landelijke route langs Schelde en Dender.


Op 25-7-2016 schreef WILLY DE DONCKER EN 35 VRIENDEN:


vertrokken in Dendermonde tot in Mespelare alles oké daarna kwamen we uit op de grote baan waar we onze weg vervolgden tot in Gijzegem waar we terug op de goede weg waren oude spoorlijn ineens geen borden meer terug op de grote baan in Aalst gebouwen de Nul hebben dan maar zelf langs de gewone weg onze weg vervolgd. In plaats van een aanrader voor ons een flop.


Overnachten in de buurt

Bij 't Fort

B&B

9140 Steendorp

Meer info

B&B Ter Kluize

B&B

9340 Oordegem

Meer info

B&B Annekin

B&B

9270 Laarne

Meer info