Ros Beiaardroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze fietsroute voert ons vanuit de Ros Beiaardstad Dendermonde langs de groene oevers van Dender en Schelde, schilderachtige dorpen zoals Vlassenbroek en Wieze, landelijke gemeenten zoals Denderbelle en Peizegem en doorheen het mysterieuze Buggenhoutbos. In Brabant volgen we een tijdje de Leirekensroute, een tot wandel- en fietspad omgevormde spoorweglijn.

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Grote Markt - 9200 Dendermonde
Afstand: 48 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 24-9-2017 schreef Marc Nelissen:


Op de Kapellebaan geen plaatje meer gevonden.we waren net het bos uit. Zijn dan maar over Lebbeke naar Dendermonde gefietst. Tot dan was het een zeer mooie tocht.


Op 21-8-2017 schreef Karlien Baele:


Heel mooie route, veel variatie. Goed bewegwijzerd. De moeite waard om nog eens te doen.


Op 14-8-2017 schreef willy landuyt:


zeer mooie route, aanrader voor iedereen die in de natuur wilt fietsen. veel variatie op de weg en wegeltjes die verzorgd zijn . tijdens de fiestocht kom je in een fantastische buggenhoutbos terecht . vlaanderen fiestsland mag fier zijn met deze prachtige route .


Op 22-7-2017 schreef Frank duplacie:


Prachtige route, heel rustig goed bewegwijzerd en regelmatig bankjes en horecazaken langs de weg, ik wist niet dat er zoveel groen is in hartje Vlaanderen


Op 8-7-2017 schreef Ivo Philips:


Fantastische route, komt zeker in mijn top 3 van mooiste en rustigste routes tot nu toe. Aboluut een aanrader, deze is er eentje om bij te houden en volgend jaar opnieuw te rijden met vrienden


Op 6-10-2016 schreef Luc Larivière:


Prachtige route met een mooi landelijk karakter. Dendermonde stad, Wieze met de geur van de chocolade, Peizegem, Buggenhoutbos, de schelde, de oude dender en Vlassenbroek een dorpje om eens halt te houden. Horeca over heel de route. Prachtroute!!! Aanrader.


Op 20-8-2016 schreef Jos oppeneer:


Het is een mooie en rustige route met goede paden en goed bewegwijzerd.Mijn vrouw en ik hebben deze route al dikwijls gereden.


Overnachten in de buurt

Bij 't Fort

B&B

9140 Steendorp

Meer info

B&B Ter Kluize

B&B

9340 Oordegem

Meer info

Louis1924 B&B

B&B

1700 Sint-Martens-Bodegem

Meer info