Scheldevalleiroute 2

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Deze bewegwijzerde fietsroute maakt deel uit van drie aansluitende fietsroutes in de Scheldevallei tussen Gent en Kluisbergen. De vallei biedt een prachtig landschap met veel cultuurhistorische elementen en waardevolle natuurgebieden. Deze lus tussen Gavere en Oudenaarde vertrekt op de markt van Gavere. We fietsen in de groene vallei naar het bronnendorp Dikkelvenne, langsheen de Kaaihoeve en de opgravingssite van Ename naar Oudenaarde. Na een bezoek aan de kunststad fietsen we terug langs de steilrand van Heurne en het groene Zingem naar Gavere.

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Markt - 9890 Gavere
Afstand: 32 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 21-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige recreatieve fietsroute door natuurgebieden zelfs om met vrouw en kinderen te fietsen. Niet moeilijk en afwisselend, verhard en onverharde maar goed berijdbare paden. Aangename route om op verschillende tijstippen v/h jaar te doen. Ik en vrouw hebben ervan genoten.


Op 6-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


mooie rustige route, maar waar het wel even opletten geblazen is na 6.26 km. (Schoolstraat) Je hebt door een ontbrekend bordje, of gebrekkige aanduiding de neiging om over de brug te rijden. Je kan dus best meteen over steken en het juiste baantje volgen. Na 6.7 km ontbreekt dan weer het bordje waar je het beekje via een klein brugje dient over te steken. Verder is deze route wel een aanrader....


Op 14-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie fietsroute langs rustige wegen. Een aanrader !


Op 26-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route mooie natuur zelfs met kinderen goed te doen !!r


Op 5-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


prachtige maar lastige route


Overnachten in de buurt

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info

La Clé du Sud

B&B

9820 Schelderode

Meer info

't Uitzicht

Vakantiewoning

9690 Zulzeke

Meer info