Watermolenroute

Deze bewegwijzerde fietsroute voert ons langs de merkwaardigste hoekjes die de Zwalmstreek rijk is en dan denken we vooral aan de typische watermolens, landelijke dorpjes en het zacht golvend landschap met zijn eeuwenoude hoeven. Het vertekpunt van de route bevindt zich aan de Zwalmmolen in Munkzwalm. De streek wordt gekenmerkt door de Zwalmbeek, destijds de energiebron voor vele watermolens zoals de Bostmolen, Zwalmmolen, Ijzerkotmolen en Ter Biestmolen.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Zwalmmolen, Rekegemstraat 28 - 9630 Munkzwalm
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 1-5-2019 schreef Martin W.:


Op 1 mei 2019 de route met partner gefietst. Een prachtige route met een paar kuitenbijtertjes. Fiets met voldoende versnellingen (of e-bike) is een must. De bewegwijzering is OK, maar niet altijd even logisch geplaatst of door begroeiing moeilijk vindbaar. Bij twijfelachtige situaties is extra bord in de rijrichting geen overbodige luxe. Op de route zijn weinig bankjes of picknicktafels. Bedenk ook dat je winkels of supermarkten niet zult tegenkomen. Wat dat betreft maken de dorpjes een verlaten indruk. Een cafeetje met terras is geen probleem. Gelukkig word je voldoende getrakteerd op mooie panorama's. Camera bij de hand dus en regelmatig stoppen!


Op 2-10-2017 schreef een anonieme gebruiker:


de GPX bestand, werkt blijkbaar niet ?


Op 21-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Hi Idereen, heeft iemand deze route in knooppunten? Alvast bedankt, Benny


Op 23-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Het is een fietsroute voor toch een beetje ervaren fietsers ! bergop- bergaf prachtige landschappen en watermolens, en niet te vergeten hapjes en drankjes zijn er genoeg op deze fietsroute door landelijke dorpjes en voorbij historische hoeves. ( Onderweg stoppen voor de streekbieren en plaatselijke specialiteiten. Een aanrader ik ga deze route zeker nog eens overdoen maar omgekeerd.Bewegwijzering kan beter geluk dat ik de GPS op mijn fiets hebt. Op voorhand Downloaden als GPX is een aanrader. Emiel Peeters Baleunisstraat 2/6 9200 Sint Gillis Bij Dendermonde


Op 27-1-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel toffe fietstocht gedaan. Het kan inderdaad wel eens zoeken worden op bepaalde punten maar de prachtige natuur maarkt alles goed en honger of dorst zal je zeker niet lijden.


Op 1-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige en gevarieerde route, mooi landschap en leuke stopplaatsen (zowel voor eten als voor drinken). Voor getrainde fietsers en voor mensen met een e-bike ;-) Wel een geluk dat ik het GPX bestand had opgeladen in de GPS want ik moest nu en dan eens zoeken naar de bordjes.


Op 17-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige streek, mooie fietsroute. De route is vrij goed aangegeven, slechts op één punt hebben we even getwijfeld. Het is volop genieten maar voor fietsers die een beetje getraind zijn!


Op 8-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


fietsroute watermolen route , mooie route wel soms de bewegwijzering iets verwarend .


Op 25-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Rond Sint Maria Latem ontbreken er bordjes. Heel mooie fietsroute.


Op 11-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie fietsroute langsheen rustige wegen waar je volop kan genieten van het fantastische uitzicht.


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info

La Clé du Sud

B&B

9820 Schelderode

Meer info