Hermesroute

Deze fietsroute vertrekt uit Ronse en laat ons kennis maken met de natuur en weidse vergezichten die de Oost-Vlaamse en Henegouwse getuigenheuvels ons bieden. We vertrekken klimmend naar de Muziekberg, fietsen in Henegouwen langs de Kattemolen, het Kluisbos, de Hootond tot op de top van de Kruisberg om dalwaarts terug in het centrum van Ronse aan te komen. De Sint-Hermeskerk met haar wondermooie crypte is beslist een bezoek waard.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Toerisme Ronse, De Biesestraat - 9600 Ronse
Afstand: 40 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 14-8-2018 schreef Veerle Guns:


Een van de mooiste routes die ik tot nu toe gereden heb. Best wel pittige klimmetjes bij. Maar super mooie streek.


Op 6-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Een van onze mooiste routes. Wij hebben er wel de rue d'arabie bijgenomen in Saint-Sauveur. Ook zijn wij via de Scherpenberg en Fierteleers naar Ronse gereden wegens teveel vrachtvervoer op de Hotond.


Op 21-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Fantastische uitzichten, stevige klimmetjes en heerlijke afdalingen.


Op 15-2-2017 schreef een anonieme gebruiker:


op15-2-2017 deze route gereden prachtig en met mooi weer goed gezweet op de nijdige hellingen, weer enkele calorieën kwijt. en wat mooie panorama's rijker .


Op 25-12-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route, stevige heuvels en mooie vergezichten ( en een route zonder kasseien). Hier en daar mankeren de bordjes (zeker wanneer men Wallonie binnenrijdt, maar plots duiken ze weer op). Dus gps zeker aan te raden. Bij mooi weer zie je de Kbc toren in Gent...


Op 13-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Eén van mijn favoriete routes om mijn conditie wat aan te scherpen. Idd. prachtige verzichten, vooral met open weer, Uw conditie moet wel op punt staan, want deze route bevat reeds wat hoogtemeters. Toproute in Oost-Vlaanderen.


Op 14-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Al heel wat fietsroutes gedaan, maar dit was toch wel de allermooiste. Wellicht niet zo evident voor onervaren fietsers of fietsen met maar 6 versnellingen, maar absoluut de moeite waard voor wie graag enkele korte beklimmingen doet en van prachtige uitzichten geniet. Absoluut een toproute. In tegenstelling tot sommige andere routes ook heel erg kalm en met veel variatie in uitzichten.


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info

campingzennijs

Camping

8554 Sint-Denijs

Meer info

't Uitzicht

Vakantiewoning

9690 Zulzeke

Meer info