Gulden Eiroute

Deze fietsroute start op de Markt te Kruishoutem. De gemeente van oudsher het eierdorp bij uitstek, heeft in belangrijke mate haar landelijkheid van weleer behouden. In het lichtgolvend landschap liggen lieflijke dorpjes zoals Nokere, Wannegem-Lede en Lozer, die elk één of meer kastelen rijk zijn. We ontmoeten er verschillende oude hoeven en doen tevens het schilderachtige dorpje Mullem aan. Deze landelijke tocht aan de poort van de Vlaamse Ardennen bezorgt ons werkelijk aangename verrassingen.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Markt, 9770 Kruishoutem
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 10-7-2019 schreef patrick lamote:


Qua panorama's echt wel een heel mooie route. Op sommige plaatsen krijg je prachtige vergezichten te zien. Licht glooiend landschap met hier en daar toch een pittig klimmetje, zoals bijvoorbeeld naar het Hof van Cleve toe. Hier en daar ook een gezonde portie kasseien. Wel 2 stroken waar het echt niet zo aangenaam rijden is. Daar word je een pad opgestuurd dat nauwelijks de naam fietspad waardig is, nauwelijks een halve meter breed en aan weerszijden overwoekerd met netels. Onmogelijk om elkaar te kruisen daar ! Het gaat om de verbinding tussen de Mullemstraat en Driesstraat in Mullem en om Het Leeghoek in Wannegem. Ronduit gevaarlijk en onverantwoord om fietsers daarheen te sturen. Voor ervaren MTB'ers is dit nog te doen maar met (elektrische) stadsfiets of koersfiets absoluut te mijden. Omrijden is hier de boodschap. Jammer dat ik hier geen mogelijkheid heb om een foto bij te voegen.


Op 12-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, echt de moeite. Het handige is toch wel dat de bordjes staan waar men ook moet afslaan, zo is de kans dat men een bordje voorbij rijdt iets kleiner.(In tegenstelling met bv de Kouterroute, waar men steeds goed moet opletten al van een 20 m voor het kruispunt. Vooral het deel tussen De Zandvlooi en Wannegem is knap, eigenlijk is dit deel van de Vlaamse Ardennen het aantrekkelijkste, door de open glooiing van het landschap en het weidse zicht. Toppunt is het zicht van op de Nachtegaelstraat, met zicht op de kerk en de molen van Wannegem, het bos en het kasteel van de Ghellinck, de molen en de kerk van Huise. Daar komt het weidsheid van het landschap het meest aan zijn trekken. Als men niet in Kruishoutem start, maar ergens anders op het traject, moet men even zoeken aan de kerk van Kruishoutem, er is geen verbinding tussen het laatste bordje en het eerste bordje( voor de kerk links af). Op de smallere fietspaden bv tussen Wannegem en Kruishoutem(netels over het pad) en in Mullem( thv de potpolder)(overhangende wilgetakken) zou er best wat gewerkt worden aan de doorgankelijkheid(ogen!!). Het is mss toch een idee om over een aantal interessantste toeristische punten summier info te plaatsen op de site, zoals de beschrijving/geschiedenis van de molens, de oudste boerderijen, (hof ter meulen), de verfkleuren van de boerderijen, die verwijzen naar de kleuren van het kasteel ( okergeel, roodbruin, wit met geelblauwe "blaffeturen en deuren, enz). We hebben het bordje op Mullem dorp nog eens recht geduwd, ;-) zo stopt dat geëmmer es.


Op 6-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route ,bordjes geven de juiste weg.


Op 18-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooi circuit langs authentieke Vlaamse wegen. Bewegwijzering was niet 100% correct (zie opmerking van Kurt Willemarck). Bordje geeft verkeerdelijk Molenstraat aan i.p.v. te draaien in de Groenestraat (om zo terug te rijden naar Kruishoutem). Maar toch een aanrader. En ik zal hem zeker opnieuw doen.


Op 5-6-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooi. Prachtig landschap, veel variatie maar wel lastig fietsen. In het begin weinig stopplaatsen maar eens over 1/3 van de rit kom je van alles tegen om honger en dorst te bevredigen. 1 bordje stond verkeerd (gedraaid) naar het einde toe, dus GPS is geen overbodige luxe. Elektrisch héél goed te doen, gewone fiets wel iets zwaarder.


Op 28-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route langs rustige wegen. Aan bakkerijstraat zit bord verscholen in het groen. Langs zevekotestraat om in te slaan naar groenstraat stond het bordje blijkbaar gedraaid en wees verkeerde richting waardoor men terug rijdt naar Wannegem. Een fietsgps was hier nuttig. Maar het is een zeer mooie route met mooie vergezichten en er is veel moois te zien. Neem er de tijd voor. Het is wel heuvelachtig.


Op 3-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


De bordjes zijn blijkbaar hersteld. Nergens in de problemen gekomen. Mooie rustige route.


Op 17-4-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route maar er klopt wel degelijk iets niet.. Een bordje ontbreekt tussen Huise en Mullem. Je moet het fietsbord richting Mullem (afslaan naar rechts) volgen op een 500 meter na Huise. In Mullem naar rechts afslaan (het bordje stond los en gaf de verkeerde richting aan).


Op 2-4-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Fijne route met mooie zichten, haalbaar voor iedereen! Paal met bordjes in Mullem aangereden... er klopt iets niet.


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

La Clé du Sud

B&B

9820 Schelderode

Meer info

Bonvena

B&B

8720 Dentergem

Meer info

't Uitzicht

Vakantiewoning

9690 Zulzeke

Meer info