Molenbeekroute

De Molenbeekroute start aan het Schepenhuis van Herzele en doorkruist de mooiste plekjes van Herzele, Erpe-Mere en Haaltert. De Molenbeek, waar talrijke watermolens tot op vandaag hun sporen nalieten, vormt de rode draad doorheen deze route. Een burcht, kerken, dorpjes en vele indrukwekkende vierkantshoeven getuigen van een rijk historisch verleden. Typische beeklandschappen en panoramische vergezichten maken de fietsroute nog aantrekkelijker.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Schepenhuis, Markt 1 - 9550 Herzele
Afstand: 42 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 22-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route. Je passeert de schoonste plaatsen in Aaigem en Herzele. Zeer leuke route voor met de koersfiets, tot als je opeens op onverharde wegen komt.. Stuk in Landlede in Haaltert bijvoorbeeld is verschrikkelijk met een koersfiets. Tenzij je ├ęcht van de Strade Bianchi houdt. (Route gedaan in het najaar waardoor sommige stukken er waarschijnlijk wel modderig bijlagen tov in de zomer, maar dan nog..)


Op 19-8-2018 schreef Yvan Van hauwermeiren:


Een zeer mooie tocht!!het is zoals beschren!ik en Marc polfliet hebben er van genoten! En ook goed aangegeven met alombekende borden!!een aanrader voor de fiets liefhebber!!!


Op 26-3-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, typisch Vlaams landschap, een aantal mooie oude molens liggen langs de route. Het grootste deel van de route gaat over verharde paden, een klein deel is onverhard (dit zijn eigenlijk de mooiste stukken). HIer en daar is de bewegwijzering niet goed. Een paar keer moeten terugrijden. Een aanrader.


Op 15-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route, rustige wegen, mooie bospaden, bij goed weer te doen met stadsfiets, na regen is het aangeraden om toch met een mtb of cyclocross fiets te rijden!


Op 27-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


In Haaltert stuurt men je over onverharde wegen: putten, kiezelstenen, keien. Dit is zeker niet bevordelijk met koersfiets!!! Een stuk op de route( omg. Burst) wegwerkzaamheden waarbij de wegwijzers weg genomen zijn. Waarom plaatst men deze niet terug!? Spijtig, want anders is deze route de moeite!!


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info