Zwalmroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

De vlakste van de 4 fietsroutes, doorheen een idyllisch stukje Vlaamse Ardennen, nabij brouwerij Contreras, van het heerlijke bier Valeir. 7 mogelijke bierstops onderweg, in 2 eeuwenoude watermolens, 2 unieke dorpscafés,  2 café-restaurants en 1 prachtig veldcafé. Overal lekkere bieren! Kleine charmante dorpjes, weidse panorama's, de kabbelende zwalmbeek en een prachtige Scheldearm. Makkelijk te bereiken vanuit Gent, via het jaagpad langs de Schelde. Ideaal voor e-bikes! 


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be.


Startpunt: Ijzerkotmolen, Galerijpad 2 - 9630 Zwalm
Afstand: 24 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 22-10-2019 schreef Marieke ..:


Veel bordjes zijn verdwenen, wat heel jammer is want je rijdt zo heel makkelijk verloren. Mooie route nochtans.


Op 8-8-2019 schreef Hendrik De Bal:


De eerste keer deze route gedaan met mijn vriendin en deze was echt zalig. Mooie streek en rustig fietsen. Veel vriendelijke mensen tegengekomen onderweg. Toch nog spijtig dat er veel blikken en vuil achter gelaten wordt door sommigen. Een echte aanrader om te doen.


Op 28-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


op 27/05/2018 de route van 24km gereden gestart 300m van de KERK van Dikkelvenne Nr 46. In WIJZERZIN de route gevolgd , de nummers zijn allen ok en kloppen perfect met de kaart Er is wel een probleem : het voorgestelde startpunt nr 50 is niet aan de ijzerkotmolen !!!! jammer van deze fout op de website Heel mooie route ,aanrader


Op 27-5-2018 schreef Annie Van Der Heyden:


Zeer mooie aangename rustige route! Alleen jammer: aan knooppunt 98 gaat de route langs de Lange Munte en de Staatsbaan naar de Saksenboomstraat MAAR daar ontbreekt een bordje rechtsaf naar de Donatusstraat waardoor je meteen een flink en zeer mooi stuk van de route mist en je meteen aan knooppunt 47 komt (49&46 gemist dus)


Op 23-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Beste we hebben vandaag de kleine zwalmroute gedaan van24 km , normaal moet je aan de ijzerkotmolen vertrekken met nr 50 deze een tijdje gevolgd en daarna naar 53 ,maar vandaar kloppen de nummers niet meer bij de laatste nr53 sturen ze ons terug de andere richting uit en daar stond nr 56 wat bedoelt is voor de grotere route van 40 km veronderstel ik , de vorige nummers moeten nagezien worden en correct aan gebracht worden M. v. g. Noël Ots.


Op 19-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Ik reageer even op de reactie van Herman hieronder. Als je start aan de Ijzerkotmolen, zit je inderdaad tussen knooppunt 53 en 67. Van daaruit moet je natuurlijk niet naar knooppunt 50, maar naar 67, en daarna volg je de nummers zoals op het kaartje weergegeven (die overigens wel correct zijn). Een knooppuntroute kan je starten waar je maar wilt, we suggereren hier knooppunt 50, maar je kan aan elk knooppunt starten om weer terug op hetzelfde punt te komen.


Op 11-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route, helaas kloppen de knoopunten niet, je vertrekt aan de ijzerkotmolen, ergens tussen 53 en 67. Je hebt de grootste moeite om je tocht te starten, van daaruit kun je immers nr 50 niet vinden... Als je de route volledig hebt uigereden ben je op nr 50 maar dan helaas een km of vier van je startpunt. Nauwelijks gsm ontvangst, en niet te achterhalen waar je dan na nr 50 weer naartoe moet om je auto terug te vinden. Dit was onze eerste route met vlaanderen fietsland, en dus een heel dikke tegenvaller. De route op zich is wel fantastisch mooi maar een blaam voor Vlaanderen -fietsland!!!


Op 29-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Een prachtig tochtje,zeer landelijk.


Overnachten in de buurt

Bio Boerderij De Kollebloem

B&B

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

Eyndevelde vakantiewoningen

Vakantiewoning

9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info

b&b De Boskouter

B&B

9506 Zandbergen

Meer info

Het Logiement

B&B

9570 Sint-Maria-Lierde

Meer info

La Clé du Sud

B&B

9820 Schelderode

Meer info