Fietsen in de Voerstreek

Deze fietstocht verkent de prachtige Voerstreek over zijn volledige grondgebied. De fietsroute start in Moelingen, waar je voldoende parking vindt aan de kerk. Prachtige uitzichten staan centraal tijdens deze route. In de eerste 16 km van deze route stijg je 200 meter - zeg nog eens dat Vlaanderen vlak is - dus je moet er wel een kleine inspanning voor over hebben. Geen nood: na 22 km gaat het alleen nog naar beneden. In Sint-Martens-Voeren kan je niet naast de spoorwegbrug kijken. De lijn Hasselt-Aken werd aangelegd door de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog. Deze tocht is een absolute aanrader, je waant je meermaals in een paradijs. Dit is misschien wel het moosite stukje Vlaanderen.

Met dank aan Tour de Frans.


Startpunt: knooppunt 421 - Batticestraat 193, 3790 Voeren
Afstand: 39 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 7-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie route, beetje terug in de tijd gevoel, onderweg restaurant moeder de gans in Teuven, aanrader, een streek met een eigen gevoel, heel leuke aparte sfeer. Ik vind het toch adembenemend.


Op 5-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Super mooie tour,wel effe goe trappen berg op....zal hem zeker nog eens doen.....Maar dan met fototoestel


Op 14-3-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie route. Hadden geluk mooi zonnetje bij een 12 graden. Enkele pittige klims, maar alles goed te doen. Mooie dorpjes, leuke zichten en fijne cafétjes onderweg. Echt een aanrader. Wij komen terug.


Op 29-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Het stukje achter de kerk in St-Martens-voeren is wel fietsonvriendelijk. Er is te veel steenslag gelegd. Dit zijn we niet gewoon van de routeplanners. Verder prachtige route.


Op 1-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Schitterende route met onderweg mooie terrasjes. bewegwijzering perfect.


Op 28-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie rit, toch even opletten, we volgenden de blauwe bordjes en ineens waren ze er niet meer en moesten we de witte nummers volgen. Daardoor misten we van bord 429 naar 430 en daalden af via de Plank. (enorme afdaling!) we kwamen terug in de buurt van 425 naar 424 en toen terug naar 429 onze tocht verder gezet. De wegen zijn ietsje minder geasfalteerd dan bv Maaseik. Leuke klimmetjes, ook fijn om met E bike te rijden.


Op 18-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


heel mooie route met hier en daar klimmetjes,


Overnachten in de buurt

KasteelZicht

Vakantiewoning

3792 Sint-Pieters-Voeren

Meer info

B&B Sapere

B&B

3770 Genoelselderen

Meer info

Begijnhof

Vakantiewoning

3793 Teuven

Meer info

Hostellerie de Cantarel

Hotel

3790 Sint-Martens-Voeren

Meer info