Ledebeekroute

Deze bewegwijzerde route start in het dorpscentrum van Lochristi en voert je langs landelijke wegen door de deelgemeenten Beervelde, Zeveneken en Zaffelare. Tevens wordt even over de gemeentegrens gefietst langs het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke en het dorpje Mendonk. Lochristi is vooral bekend voor de bloemen- en sierteelt, vooral de azalea. De begoniateelt heeft echter haar hoogtepunt achter de rug. De route is bewegwijzerd d.m.v. zeshoekige bordjes met rode opdruk.

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Kerk Lochristi, Dekenijstraat - 9080 Lochristi
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 22-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Bestaat deze route eigenlijk nog? Vandaag 21 september 2019. Wij zijn gestart te Beervelde in de Kloosterstraat waar deze route voorbij komt. Daar staat 1 bord en daarna zijn er geen borden van de route meer te vinden. Heen en weer gereden ,gezocht maar niets! Er is zelfs een overweg definitief afsloten (in de Volderstraat Beervelde) dus ook een stukje om. Bij Puyenbroeck zijn we gestopt in een cafeetje en hebben via de knooppuntenkaart zelf de route gezocht door de dorpen van de Ledebeekroute en raar, maar waar, in Hijfte, bij een café, stond er nog een bordje van deze route, wij dachten, nu zal alles terug in orde komen, maar het was ook maar 1 bordje… Heel eigenaardig toch! Wij fietsen redelijk veel met voorgestelde routes en knooppunten dus gewend om verborgen borden te vinden….. dit was geen fietstocht maar een sukkeltocht…. afstappen, zoeken ,opstappen, …wij wonen in Wervik, west Vlaanderen, hebben bijna alle West-Vlaamse routen gefietst, en dit was de eerste keer dat we in Oost-Vlaanderen , zo’n tocht doen! Kan deze route eens gecontroleerd worden, zodat deze terug goed is voor andere fietsers? Bedankt!


Op 21-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Bestaat deze route eigenlijk nog? Vandaag 21 september 2019 geen enkel bord van de route te vinden rond de kerk van Lochristie of de straten daarrond. Dan maar met app fietsknoop zelf een knooppuntenroute gemaakt door de dorpen van de Ledebeekroute en nergens onderweg of terug in Lochristie bordjes gezien. Heel eigenaardig toch! (Wij zijn geoefende fietsers dus gewend om "verborgen" borden te vinden)


Op 30-6-2019 schreef Chris Vermeulen:


Wanneer je deze route fietst is het ideaal om de borden te combineren met de gps : soms zijn de bordjes moeilijk te vinden/interpreteren waarbij de gps raad geeft. Omgekeerd stuurt de gps je soms naar niet meer bestaande oversteekplaatsen waarbij de bordjes het perfect overnemen. Prachtige route waar bij je zeker het kasteelpark van Beervelde niet mag overslaan. Samen met het domein Puyenbroeck geven deze uitschieters de route een meerwaarde ! Prachtige route die de moeite waard is !


Op 21-6-2019 schreef andré claeys andré:


HEEL MOOI SUPER


Op 31-3-2019 schreef Jonas Van Puymbroeck :


Bij het uitrijden van domein Puyenbroeck naar rechts, ontbreekt het bordje naar links richting Mendonk.


Op 22-8-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Borden waren inderdaad moeilijk te zien Soms wel achter voertuigen Domein Puyenbroeck Wachtebeke is wel de moeite waard met die verschillende rassen hoevedieren en fietsen langs de zuidlede


Op 26-5-2018 schreef martin martens:


zeer mooie en landelijke route ,enkele borden waren moeilijk te zien door het hoge gras maar een aanrader! laatste rond punt op de terugweg in Lochristi was de bewegwijzering onduidelijk !


Op 26-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


deze route is gevarieerd, doch er zijn enkele eentonige wegen erbij, enkel de tocht door Puyenbroeck kon ons behagen!