Ledebeekroute

Deze bewegwijzerde route start in het dorpscentrum van Lochristi en voert je langs landelijke wegen door de deelgemeenten Beervelde, Zeveneken en Zaffelare. Tevens wordt even over de gemeentegrens gefietst langs het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke en het dorpje Mendonk. Lochristi is vooral bekend voor de bloemen- en sierteelt, vooral de azalea. De begoniateelt heeft echter haar hoogtepunt achter de rug. De route is bewegwijzerd d.m.v. zeshoekige bordjes met rode opdruk.

​Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Kerk Lochristi, Dekenijstraat - 9080 Lochristi
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 30-6-2019 schreef Chris Vermeulen:


Wanneer je deze route fietst is het ideaal om de borden te combineren met de gps : soms zijn de bordjes moeilijk te vinden/interpreteren waarbij de gps raad geeft. Omgekeerd stuurt de gps je soms naar niet meer bestaande oversteekplaatsen waarbij de bordjes het perfect overnemen. Prachtige route waar bij je zeker het kasteelpark van Beervelde niet mag overslaan. Samen met het domein Puyenbroeck geven deze uitschieters de route een meerwaarde ! Prachtige route die de moeite waard is !


Op 21-6-2019 schreef andré claeys andré:


HEEL MOOI SUPER


Op 31-3-2019 schreef Jonas Van Puymbroeck :


Bij het uitrijden van domein Puyenbroeck naar rechts, ontbreekt het bordje naar links richting Mendonk.


Op 22-8-2018 schreef Ted Woestenborghs:


Borden waren inderdaad moeilijk te zien Soms wel achter voertuigen Domein Puyenbroeck Wachtebeke is wel de moeite waard met die verschillende rassen hoevedieren en fietsen langs de zuidlede


Op 26-5-2018 schreef martin martens:


zeer mooie en landelijke route ,enkele borden waren moeilijk te zien door het hoge gras maar een aanrader! laatste rond punt op de terugweg in Lochristi was de bewegwijzering onduidelijk !


Op 26-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


deze route is gevarieerd, doch er zijn enkele eentonige wegen erbij, enkel de tocht door Puyenbroeck kon ons behagen!


Overnachten in de buurt