Grimbeertroute

Grimbeert is de das uit het vehraal van Reynaert De Vos, een van dé Wase erfgoedtroeven. Deze fietsroute situeert zich in het meest zuidelijke deel van het Waasland, het gebied gekneld tussen de Durme, de E17 en de N70. Vanaf het station voert de route door de Lokerse groene long naar de bosrijke Waasmunsterse Heide. Langs enkele fraaie kastelen, de Durme-dijken en het Europees natuurreservaat Molsbroek keert de tocht terug naar Lokeren.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Toeristisch infokantoor, Markt 2 - 9160 Lokeren
Afstand: 43 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 20-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Vertrokken in Waasmunster. Alhoewel hij wat stedelijke is dan de routes die wij graag rijden vinden we hem zeker een aanrader! Het marktplein in Lokeren is een toppertje. Onverharde stukken waardoor ik blij was dat ik niet met de koersfiets was, maar alles is zeer goed berijdbaar en alle bordjes zijn ook makkelijk terug te vinden. Het Molsbroek is ook zeer aangenaam om door te fietsen.


Op 31-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Op een gegeven plaatst na +/- 14 km stond er geen bordje meer... terug gefietst; een beetje verder gefietst, maar niets gezien... jammer


Op 27-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Ik heb deze route gereden, vertrekkend vanuit Destelbergen en aangesloten op de lus in Oudenbos. De route is ten dele onverhard doch geen last van modder niettegenstaande het de afgelopen dagen toch wat geregend had; alles goed berijdbaar. Even wat verwarring ter hoogte van Aardeken in Lokeren om dan toch het park van het Jeugdcentrum in te rijden. Het Parkbos blijft links liggen (waarom er niet doorheen fietsen?) en dan volgt verderop een gemakkelijke klim naar het plateau van Waasmunster. Doorheen de villawijken en verder een mooi zicht op een landgoed nabij het dorp. Na een paar saaie km's langsheen de E17 kom je in langs de Durme in het Molsbroek van Lokeren, dat veel groter is dan ik dacht. De route loopt langs landelijke wegen en residentiële wijken en het is meestal zeer rustig en veilig fietsen. de bewegwijzering is perfect en een gps is niet persé nodig (de route kan in gpx gedownload worden indien gewenst). Vanuit Destelbergen had ik uiteindelijk 67km op de teller.


Overnachten in de buurt