Canteclaerroute

Deze fietsroute biedt alle fietsers de gelegenheid het centrum van het Land van Waas te ontdekken of te herontdekken. Het is een van die zeldzame streken waar je op zo'n kleine oppervlakte zo'n grote variatie vindt.

Vanuit Klein-Sinaai fietsen we afwisselend tussen bossen en weidse akkerlanden richting Stekene. Vervolgens gaat het via het residentiële Puivelde en de prachtige Dries van Sinaai tot aan de rand van Lokeren. Langs een oude spoorwegberm loopt de route in alle rust over het pittoreske Daknam naar Eksaarde en Moerbeke. Vanaf hier brengt de dijk van de Moervaart ons terug richting Klein-Sinaai.

De naam Canteclaerroute verwijst naar het dierenverhaal "Van den Vos Reynaerde" dat in de Wase regio speelt. De haan Canteclaer is een van de personages.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Parking centrumzone, Polenlaan - 9190 Stekene
Afstand: 46 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 11-10-2018 schreef rudy Smets:


Absoluut een mooie fietsroute. Ik raad u aan de GPX file te gebruiken, want de bewegwijzering laat te wensen over. Wij hebben dit gefietst op woensdag 10 oktober 2018, en iedereen weet dat dit een prachtige, zonnige dag was. Carpe Diem!


Op 4-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Gisteren route gereden Mooie route veel in de natuur en rustig En autoluw Bewegwijzering moet eens grondig nagekeken worden Hier en daar moeten zoeken en stukken verkeerd gereden maar altijd wel terug op de route geraakt Anders zou ik 5 sterren geven nu maar 4


Op 4-11-2016 schreef een anonieme gebruiker:


ZEER MOOIE ROUTE het enige minpunt is dat niet overal pijlen staan om de weg juist te vinden ikzelf had geen problemen wegens het gebruiken van een gpx op mijn navigatietoestel alvast bedankt


Op 30-10-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie bosrijke route in het Waasland. Weinig autoverkeer,dus ideaal voor de gewone fietser.


Overnachten in de buurt

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

Den Hof

Hotel

9060 Zelzate

Meer info

Bij 't Fort

B&B

9140 Steendorp

Meer info

B&B Annekin

B&B

9270 Laarne

Meer info