Nobelroute

Nobel, de leeuw uit het Reynaertverhaal, is je gids. De Nobelroute situeert zich in de centrale as van het Waasland. Vanuit Sint-Gillis gaat de tocht langs Sint-Niklaas en Belsele. Vervolgens loopt de route over Sint-Pauwels, Kemzeke en de bossen van Stekene voorbij de grens tot in het Zeeuws-Vlaamse Heikant. Het laatste stuk voert langs de boorden van het Stropersbos en een oude spoorwegbedding terug naar het vertrekpunt.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Startpunt: Toeristisch infokantoor, Stationstraat 201 - 9170 Sint-Gillis-Waas
Afstand: 50 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 7-5-2019 schreef Eric Noens:


Volg de rode zeshoekige bordjes met Nobelroute 50 km erop. Mooie toer


Op 10-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Heel slechte en gevaarlijke route, bordjes niet te vinden, niet onderhouden en in bossen zijn vele stukken niet berijdbaar met de fiets.


Op 27-8-2017 schreef een anonieme gebruiker:


driekoningenkruispunt is een ramp voor de bewijzering te vinden na veel zoeken toch gevonden 1ste plaatje stond 1km van kruispunt heb gezond verstand en goed orientatie gevoel nodig gehad vraag om een oplossing voor dit deel van de route anders is de bewijzering goed mvg alfons


Op 20-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


dat driekoningen geval (word een aandachtspunt NA de werken daar want die grondwerkers daar weten begot niet wat die bordjes betekenen) komt door de werken daar maar het is gewoon naast het treinspoor blijven volgen richting scheerders en de rest is dik in orde terug heel de route....heb hem enkele maanden geleden afgereden en 3 aandachtpunten doorgegeven die binnen de kortste keren hersteld waren.


Op 19-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


De route gevolgd vanin st gillis waas. Het loopt volledig fout (juli 2107) aan de werken op het driekoningenkruispunt in st niklaas.


Overnachten in de buurt

B&B De Fontein

Vakantiewoning

9140 Tielrode

Meer info

B&B BAZ

B&B

9150 Bazel

Meer info

Bij 't Fort

B&B

9140 Steendorp

Meer info