Langs natuur en dorpscaféroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Je benen strekken of een koffie drinken kan bij Provinciaal Domein Puyenbroeck. Langs de Moervaat fiets je voorbij heel wat typische ophaalbruggen, waarvan er 4 als monument zijn beschermd. Ontdek de Mariagrot voor fietsers rechtover café De Oude Route. "Genoeg gezellige plekken om uit te blazen met een streekbiertje" - Kris Vervaet (Zele)

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.


Foto met dank aan vlaanderen-fietsland.be - Guy Roels (Auteur).


Startpunt: Knooppunt 80-81, Statieplein - 9160 Eksaarde
Afstand: 32 km


Te volgen knooppunten:


Review deze fietsroute

Op 22-4-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Het statieplein zal vanaf eind mei 2019 beschikken over een parking voor 22 wagens, deze is bereikbaar via de Spletterenstraat


Op 18-4-2019 schreef Ted Woestenborghs:


Was aangenaam fietsen zonder veel gestoord te worden door auto's


Op 10-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Leuk toerke , heb zelfs een eekhoorntje gezien ! Misschien toch een andere naam zoeken voor de route.


Op 3-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Inderdaad een mooie fietsroute langs een behoorlijk deel onverharde wegen, maar dat is geen probleem. Ze zijn perfect berijdbaar. Je rijdt ook lang langs de vaart en tussen het groen. Heel leuk fietsen. Enkel de naam van de route is deels foutief gekozen. Heel in het begin van de route kom je een café tegen en ook één helemaal op het eind, ergens tussenin is niets. Dat is wel spijtig maar als je het op voorhand weet, kan je drinken meenemen...


Op 21-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie fietsroute rustige omgeving een paar banken meer zou beter zijn om even te stoppen om iets te drinken


Op 6-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie, landelijke en rustige fietsroute, een van de rustigste in Vlaanderen. Tijdens de zomervakantie is een tussenstop in het Pop Upcafé langs de Zuidlededam een echte verademing. Wel zijn er niet veel afstap-plaatsen en is "dorpscaféroute" niet erg informatief in de benaming van de roude.


Op 22-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige route, veelal langs autovrije wegen en paden.Wel vrij veel onverhard, dus daar dient rekening mee gehouden te worden. Genoeg mogelijkheden voor een tussenstop....desnoods even van het parcours afwijken daarvoor.


Op 22-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige rout met weinig verkeer!


Op 21-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Deze namiddag genoten van deze prachtige fietstocht. Langs Moervaart, Stekense vaart, Zuidlede & Durme. Met een tussenstop in het provinciaal domein van Puyenbroeck. Meer moet dat niet zijn.


Op 2-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


prachtige fietstocht over rustige wegen


Op 5-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


We hebben genoten van deze fietstocht. Het begin gaat het over een vroegere spoorwegbedding en daarna gaat het langs kanalen en kreken. Een deel van het fietspad zijn ze aan het heraanleggen, een gedeelte is niet verhard en er is ook een deel over kasseien. We hebben deze tocht in de omgekeerde richting gereden waardoor we op het einde het Provinciaal domein Puyenbroeck konden bezoeken. De start staat hier opgegeven aan het Statieplein, het begin van knooppunt 80. Hier is echter geen parkeerplaats. We zijn gestart aan de Spletterenstraat, in Eksaarde. Tussen knooppunt 80 en 81. Hier is een kleine parking.


Overnachten in de buurt