Boterlandroute

Je verkent de polderstreek rond Diksmuide, centrum van het 'Boterland'. De tocht voert je langs de IJzer en door rustige dorpjes zoals Sint-Jacobskapelle, Lampernisse, Kaaskerke en Stuivekenskerke. Een thema dat onvermijdelijk steeds weer opduikt is dat van de Eerste Wereldoorlog.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Dienst Toerisme, Grote Markt - Diksmuide
Afstand: 47 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 23-9-2019 schreef Johan Schelfhout :


Beste, Vrijdag 20/09 heb ik genoten van de combinatie van 2 fietsroutes met name de boterlandroute en de schoorbakkeroute,in totaal had ik 84 km ,prachtige fietsroutes geen enkele bordje ontbrak, mooie bezienswaardigheden,dit is zeker voor herhaling vatbaar. Alvast bedankt.


Op 2-7-2019 schreef een anonieme gebruiker:


mooie, rustige route. Inderdaad langer dan wat er op de bordjes staat nl. 44km....boterlandroute: boter: veel weiden met koeien in de omgeving.....


Op 16-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige fietsroute door het mooie polderlandschap,veelal rustige wegen met genoeg stopplaatsen voor een drankje of te pic-nicen.Start en finish op de mooie markt in Diksmuide.Echt een aanrader voor wie van rust en natuur kan genieten.


Op 29-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


zeer mooie route met veel afwisseling maar weinig stopplaatsen voor een gezellig drankje jammer dat de bewegwijzering de verkeerde KM aangeven


Op 31-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie route, heel rustige wegen, bijna geen verkeer tegengekomen. We hadden op het einde wel bijna 51km op de teller en slechts 1x een klein beetje verkeerd gereden. Zeker een heel goede aanrader!


Op 3-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


een heel mooie en interessante route, voor mensen die houden van de natuur en ook een stukje geschiedenis meepikken uit WOI, je komt hier echt aan je trekken, de bunker coigné met de arabische inscripties of een observatietoren ev meer...ontdek deze tocht maar beter zelf


Overnachten in de buurt

De Reunie

Vakantiewoning

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Greenhouse B&B

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Dolce Vita

Vakantiewoning

8434 Westende

Meer info