Frontierenroute

Je fietst ten noordwesten van Poperinge, tussen Watou en Beveren, aan weerszijde van de Frans-Belgische grens of 'Schreve'. Centraal thema van de route is het smokkelaarsgebeuren. Vanuit Watou fiets je over de grens naar het Franse Houtkerke. Terug op Belgisch grondgebied voert de route van Beveren-aan-de-IJzer naar Oost-Cappel. Je fietst terug over Roesbrugge-Haringe en de Vallei van de Heidebeek.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Kleine Markt - 8978 Watou
Afstand: 41 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 16-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


ik kan me volledig aansluiten bij vorige reactie, dit doe je enkel en alleen maar om te trappen, kilometers halen? het blijft natuurlijk altijd wel de moeite waard om te doen, maar genieters komen hier niet aan hun trekken, neem best je picknick mee en wat drankjes...


Op 17-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Deze route is zeer mooi om te doen , indien het zeer mooi weer is , het wegdek is in het merendeel van de route in zeer slecht staat, er is ook tijdens deze route weinig mogelijkheden om een goede picknick te doen, er zijn tijdens de route bijna geen zitbanken te bespeuren. ook weinig stopplaatsen in mooie dorpen.


Overnachten in de buurt

Hotel Hinterland

Hotel

8690 Alveringem

Meer info

Bladelijn

Hotel

8600 Lampernisse

Meer info