Gitsbergroute

De route beschrijft een tocht door het landelijk gebied van centraal West-Vlaanderen. Je komt langs Westrozebeke met het Vijverbos. In Staden beklim je de Stadenberg. Je fietst door het Hoogleedse gehucht De Geete en de grens met Kortemark. In Gits fiets je over de Gitsberg, de getuigeheuvel die zijn naam aan de route gaf. De terugweg brengt je langs Hooglede met zijn Duitse militaire begraafplaats.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Marktplein, 8830 Gits
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 15-2-2020 schreef Saracha Tourlouse:


Mij een nieuwe MTB aangeschaft en voor de eerste maal een bewegwijzerde route gereden om fiets wat te leren kennen. Het was een zeer leuke route om te rijden, alles zeer mooi aangeduid, geen enkele keer moeten twijfelen waar ik heen moest. Ik hoop dat mijn volgende route ook zo leuk zal zijn!!


Op 11-5-2019 schreef Marnix De Grave:


spijtig dat er plots geen plakaat meer staat en je volledig de weg kwijt bent?Gaan vragen in museum van de fiets en daar weten ze ook van niks.Vind ik niet kunnen,spijtig.


Op 11-5-2019 schreef Marnix De Grave:


Deze route is toch veranderd?vind de weg niet?


Op 2-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Gisteren de route proberen te doen. Na 15 km ontbrak al eerste bewegwijzering. Wij waren niet de enigen die aan het zoeken waren. En voor centrum moet je naar links en dan zoek je het zelf maar uit. Route erg tegengevallen. Toen knooppunten genomen en hebben wij het laatste gedeelte nog kunnen uitdoen. Wel mooie baantjes gedaan.


Op 29-4-2017 schreef een anonieme gebruiker:


eindelijk hebben we onze racefiets van stal kunnen halen,het weer was niet zo goed maar wat hebben we een prachtig route gefietst,al de bewegwijzerde borden zijn goed zichtbaar en zeer rustige baantjes alleen jammer dat je geen drankgelegenheden op deze route tegen komt,maar toch raad ik deze route aan iedereen aan


Op 14-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


heel aangename route om op te fietsen


Overnachten in de buurt

De Reunie

Vakantiewoning

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Greenhouse B&B

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

B&B Varlet Farm

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Vakantiewoning Belle Vue

Vakantiewoning

8980 Zonnebeke

Meer info