Vredesroute

Het parcours vormt een rondrit langs relikten van de eerste wereldoorlog. Je fietst naar het domein Palingbeek en Hill 60. In Zonnebeke maak je kennis met het indrukwekkende Britse Tine Cot Cemetery. Daarna fiets je naar Langemark met het Duitse Soldatenfriedhof. Op de terugweg langs het Ieperleekanaal passeer je het Essex Farm Cemetery, waar John Mac Crae zijn In Flanders Field schreef.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Grote Markt, Ieper
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 19-9-2019 schreef Kathleen Van Assche:


Prachtige fietsroute, start op de Grote Markt te Ieper. Je passeert langs de Palingbeek en de vele prachtige verzorgde kerkhoven. Na 20 km gefietst te hebben kom je ook een gezellige terras tegen waar je eens kan pauzeren. Veel passages waar er geen auto's toegelaten zijn. Op een bepaald ogenblik fiets je naar een boerderij en je fietst als het ware gewoon tussen de koeien. Zalige fietsroute.


Op 28-2-2019 schreef johan mercy:


Ieper is geen Tirol. Het natuurschoon, dat is relatief, maar toch één van de mooiste routes van de provincie. Eén bordje (langemark) kon ik niet vinden, maar voor de rest uitstekend aangeduid. En die oorlogskerkhoven, ze zijn met zoveel dat je ze op de duur achteloos voorbijfietst. Terloops ... "oorlogsroute" zou een juistere benaming zijn. Maar dat klinkt een beetje luguber.


Op 20-10-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Na de oude kaasmakerij is een bordje verdwenen wegens wegenwerken , Afdraaien in de ravestraat Voor de rest geweldige route. Wij hebben als startpunt parking tulpenlaan gebruikt , gratis en de route komt voorbij de parking


Op 9-9-2018 schreef een anonieme gebruiker:


F antastisch mooie fietsroute met veel passages waar auto's niet toegelaten zijn,waar je vele oorlogskerkoven passeert,een molen nog in werking waar je nog de nodige uitleg bij krijgt,mooie terrasjes ,kortom een aanrader voor iedereen die houdt van fietsen en een zeer mooie streek!!!De dag kun je dan eindigen op een terrasje op de mooie markt van Ieper,gevolgd met de Last Post onder de Menenpoort,indrukwekkend!!!En niet te vergeten,de route is perfect aangeduid met bordjes en géén één ontbreekt! Top!


Op 31-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


enkel aan een rondpunt richting staat rechtsl aangegeven maar het is de tweede afrit dat je moet nemen


Op 18-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


vandaag 18 aug de vredesroute gereden : zeer fietsvriendelijke route, autoluw en prachtige panorama's geen enkel bordje te weinig, wel eentje niet gezien : half achter een struik, dus teruggekeerd ! eigen schuld dikke bult afstand 46 km


Op 16-8-2018 schreef & Christa Marc :


op 14 augustus deze vredesroute gereden, een aanrader voor iedereen. Prachtig hoe al de graven mooi onderhouden worden.


Op 6-8-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Vandaag 6 aug deze route gereden met mijn vrouwtje tis een zeer mooie route maar de afstand ligt volgens mij rond de 55km misschien moet dit ies gecheckt worden?Mvg


Op 8-5-2018 schreef een anonieme gebruiker:


De bewegwijzering is bijna overal aanwezig (enkel thv Milcobel ontbreekt die). Langs de vaart richting Ieper veel wortels die door het wegdek proberen te groeien. Maar uiteindelijk een mooie fietstocht!


Op 22-4-2018 schreef een anonieme gebruiker:


waarom geen knooppunten voorzien voor die mooie route zou veel gemakkelijker zijn


Op 26-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


De bewegwijzering hapert hier en daar. Daarom is een kaart (2 euro) een nuttige investering. On-line te koop. Google maps vertelt u -indien nodig- waar u bent. De route fietsen en onderweg interessante locaties (hill 60, Tyne Cot etc) bezoeken neemt zeker een hele dag in beslag. Neem in elk geval wat te eten en te drinken mee. De route is erg mooi en interessant.


Op 22-9-2017 schreef een anonieme gebruiker:


opgelet! gewoon even een fietskaart kopen, en indien de bordjes ontbreken kan je altijd terecht. op deze fietskaart staat ook interessante informatie over de verschillende sites onderweg. fietskaartje te verkrijgen bij toeristische dienst Ieper in de lakenhallen. veel plezier!


Op 31-7-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Is de bewegwijzering hersteld ondertussen ?


Op 10-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route MAAR 1) In Langemark ontbreekt een wegwijzer waardoor wij al richting Staden fietsten 2) idem zoals Beranrd Dewulf schreef. Dringend te herzien want wij waren al tot bijna in Wijtschate gefietst. Uiteindelijk reden wij geen 45 km maar 63 km.


Op 5-5-2017 schreef een anonieme gebruiker:


de bewegwijzering vanaf Ieper lijkt me niet te kloppen. Je wordt met verschillende wegwijzers over de Pannenhuisstraat gestuurd tot aan de Ruyschaertstraat waar de laatste wegwijzer je laat oversteken naar de Kriekstraat en dan stoppen alle wegwijzers. Dit stemt duidelijk niet overeen met het plannetje dat op de website te vinden is .


Op 25-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


wat een zeer mooie route,als je al die kerkhoven tegen komt dan beseft je goed wat deze mensen gedaan hebben voor ons,zo dat we in vrede kunnen leven


Op 11-7-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie en zeer rustgevende route, even stil staan bij het verleden , aandacht voor de vele oorlogsslachtoffers voor onze vrede , daarom is deze route en terecht de vredesroute genoemd.


Overnachten in de buurt

De Reunie

Vakantiewoning

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Greenhouse B&B

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

B&B Varlet Farm

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Vakantiewoning Belle Vue

Vakantiewoning

8980 Zonnebeke

Meer info