Vredesroute

  • Help jij ons aan foto's van deze fietsroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@vlaanderen-fietsland.be.

Het parcours vormt een rondrit langs relikten van de eerste wereldoorlog. Je fietst naar het domein Palingbeek en Hill 60. In Zonnebeke maak je kennis met het indrukwekkende Britse Tine Cot Cemetery. Daarna fiets je naar Langemark met het Duitse Soldatenfriedhof. Op de terugweg langs het Ieperleekanaal passeer je het Essex Farm Cemetery, waar John Mac Crae zijn In Flanders Field schreef.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Grote Markt, Ieper
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.

Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Review deze fietsroute

Op 26-9-2017 schreef Matt Knaapen:


De bewegwijzering hapert hier en daar. Daarom is een kaart (2 euro) een nuttige investering. On-line te koop. Google maps vertelt u -indien nodig- waar u bent. De route fietsen en onderweg interessante locaties (hill 60, Tyne Cot etc) bezoeken neemt zeker een hele dag in beslag. Neem in elk geval wat te eten en te drinken mee. De route is erg mooi en interessant.


Op 22-9-2017 schreef Eddy Liekens:


opgelet! gewoon even een fietskaart kopen, en indien de bordjes ontbreken kan je altijd terecht. op deze fietskaart staat ook interessante informatie over de verschillende sites onderweg. fietskaartje te verkrijgen bij toeristische dienst Ieper in de lakenhallen. veel plezier!


Op 31-7-2017 schreef Ronny Helsen:


Is de bewegwijzering hersteld ondertussen ?


Op 10-5-2017 schreef Guy Delesie:


Zeer mooie route MAAR 1) In Langemark ontbreekt een wegwijzer waardoor wij al richting Staden fietsten 2) idem zoals Beranrd Dewulf schreef. Dringend te herzien want wij waren al tot bijna in Wijtschate gefietst. Uiteindelijk reden wij geen 45 km maar 63 km.


Op 5-5-2017 schreef Bernard Dewulf:


de bewegwijzering vanaf Ieper lijkt me niet te kloppen. Je wordt met verschillende wegwijzers over de Pannenhuisstraat gestuurd tot aan de Ruyschaertstraat waar de laatste wegwijzer je laat oversteken naar de Kriekstraat en dan stoppen alle wegwijzers. Dit stemt duidelijk niet overeen met het plannetje dat op de website te vinden is .


Op 25-7-2016 schreef freddy joos:


wat een zeer mooie route,als je al die kerkhoven tegen komt dan beseft je goed wat deze mensen gedaan hebben voor ons,zo dat we in vrede kunnen leven


Op 11-7-2016 schreef Jean - Pierre Lapere:


Mooie en zeer rustgevende route, even stil staan bij het verleden , aandacht voor de vele oorlogsslachtoffers voor onze vrede , daarom is deze route en terecht de vredesroute genoemd.


Overnachten in de buurt

De Bosgeus

Vakantiewoning

8950 Nieuwkerke

Meer info