Tabaksroute

Je verkent de tabaksstreek rond Wervik en Zonnebeke. Het gebied vormt de scheidingslijn tussen het IJzer- en het Leiebekken. Talrijke heuvelkammen zijn er evenveel voorboden van de West-Vlaamse Bergen. In dit land van grenzen (lands- taal- en provinciegrens) zijn pijp en tabak troef. Je komt tevens voorbij het provinciedomein De Palingbeek, domeinbos Den Doel en de Ieperse OCMW-bossen.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: De Briekmolen, Koestraat 63 - Wervik
Afstand: 45 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 12-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route. Houd rekening met een klein stukje onverhard in de eerste kilometers


Op 15-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


De fietsroute is niet meer aangepast aan de actuele situatie in die zin dat ze de N58 dwarst op een kruispunt waar de doorgang voor fietsers verboden is.


Op 10-9-2016 schreef een anonieme gebruiker:


weer een zeer mooie route gefietst alleen jammer dat je in het beginnen van de route een onverhard baantje in moet waar het wel zeer goed uitkijken is waar je fiets maar daar eens voorbij is het genieten van de soms bij momenten van wat pittige baantjes maar wel te doen,ook heb ik waar genomen dat deze route geen 45km is maar wel 50km als je al de bewegwijzerde borden volgt maar voor wie dat geen probleem is,is deze route echt een aanrader


Op 4-8-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Helaas is er nog maar weinig tabak te vinden in de streek. Dat neemt niet weg dat het een mooie, bij momenten pittige, route is door een landschap dat vroeger gekend en geroemd was voor de tabaksteelt. Een bezoek aan het Tabaksmuseum en de lokale herberg de Moriaen (vooraf of na de rit is zeker een aanrader). In de zomer zorgen de bossen van de Polygone en de Gasthuisbossen voor wat verkoeling. En onderweg zijn er mogelijkheden genoeg om de keel te smeren!


Overnachten in de buurt

De Reunie

Vakantiewoning

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Greenhouse B&B

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

B&B Varlet Farm

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Vakantiewoning Belle Vue

Vakantiewoning

8980 Zonnebeke

Meer info

De Bosgeus

Vakantiewoning

8950 Nieuwkerke

Meer info