Krekedalroute

Je verkent de vallei van de Krekebeek, die met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt. Drie geografische streken ontmoeten elkaar hier: de polders, de zandstreek en de zandleemstreek. Je fietst door de Bethoosterse Broeken naar Koekelare. Op de grens met het Houtland ben je op het hoogste punt van de noordeljke heuvelrij. Je daalt af naar Kortemark en fietst verder naar Werken. Via Houthulst en Klerken keer je terug naar Diksmuide.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Grote Markt - 8600 Diksmuide
Afstand: 47 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 18-6-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route. 1 probleem. Bij verlaten markt Diksmuide staat linksaf, maar verder geen aanduiding gevonden. Met vriendelijke groeten. Romain Declercq.


Op 26-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, zowel met gewone fiets als met race fiets (op uitzondering van 250m wegel door park in Koekelaere), 120 hoogtmeters, zeer gevarieerd. Ideaal vertrekpunt in Kortemark - keerpunt halfweg is dan Diksmuide.


Overnachten in de buurt