Krekedalroute

Je verkent de vallei van de Krekebeek, die met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt. Drie geografische streken ontmoeten elkaar hier: de polders, de zandstreek en de zandleemstreek. Je fietst door de Bethoosterse Broeken naar Koekelare. Op de grens met het Houtland ben je op het hoogste punt van de noordeljke heuvelrij. Je daalt af naar Kortemark en fietst verder naar Werken. Via Houthulst en Klerken keer je terug naar Diksmuide.

Met dank aan Westtoer.


Startpunt: Grote Markt - 8600 Diksmuide
Afstand: 47 km


Te volgen knooppunten:

Deze route is niet bewegwijzerd met fietsknooppunten. Je volgt de bewegwijzering die de naam draagt van deze fietsroute. Om deze reden kan je deze route ook niet op smartphone downloaden.


Review deze fietsroute

Op 30-6-2019 schreef Kathleen Van Assche:


Zeer mooie rustige route. Bij het verlaten van de markt Diksmuide linksaf en dan over het brugje naar rechts tot aan kruispunt en dan rechtdoor. Bordje staat niet goed aangeduid. Af en toe een bordje die niet goed leesbaar is (kleur beetje verbleekt), maar voor de rest staan alle bordjes heel goed aangeduid. Hele rustige baantjes door de akkers. Zeker een route om nog eens te fietsen.


Op 18-6-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Zeer mooie route. 1 probleem. Bij verlaten markt Diksmuide staat linksaf, maar verder geen aanduiding gevonden. Met vriendelijke groeten. Romain Declercq.


Op 26-6-2016 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route, zowel met gewone fiets als met race fiets (op uitzondering van 250m wegel door park in Koekelaere), 120 hoogtmeters, zeer gevarieerd. Ideaal vertrekpunt in Kortemark - keerpunt halfweg is dan Diksmuide.


Overnachten in de buurt

De Reunie

Vakantiewoning

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Greenhouse B&B

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info

Dolce Vita

Vakantiewoning

8434 Westende

Meer info

B&B Varlet Farm

B&B

8920 Langemark-Poelkapelle

Meer info