Over Vlaanderen Fietsland

Vlaanderen Fietsland

  • Hulshout
  • Sinds 2005
  • Onderdeel van NodeMapp BV

Opgericht door Sven Nijs (niet Sven Nys 😉)

Sven Nijs
Image Description

Vlaanderen Fietsland werd in 2005 opgericht door Sven Nijs. Neen, niet de bekende ex-veldrijder natuurlijk. Verder dan dezelfde naam en 'branche' reikt de vergelijking niet. Als recreatieve fietser vond ik het digitale aanbod aan fietstochten in Vlaanderen eerder beperkt in die tijd. Daar doen we wat aan dacht ik als 19-jarige student: laat ons elke fietsroute die we rijden online publiceren zodat andere fietsers kunnen mee genieten. Vlaanderen Fietsland was geboren.

Meer en meer bezoekers vonden de weg naar de nieuwe website. 200 tot 300 bezoekers per maand, het was een mijlpaal in die tijd. Samen met het groeiende succes van het fietstoerisme in het algemeen evolueerde Vlaanderen Fietsland mee: bezoekersaantallen schoten (schieten) jaar na jaar de hoogte in. Anno 2020 mag Vlaanderen Fietsland op meer dan 1.000.000 bezoekers per jaar rekenen. In 2011 werd ook wandelknooppunt.be ontwikkeld, de eerste digitale routeplanner langs wandelknooppunten.

Sinds 2015 is er ook een app van Vlaanderen Fietsland voor Android en iPhone beschikbaar. Op dit moment staat deze app op meer dan 100.000 toestellen geïnstalleerd en gebruiken duizenden mensen de app wekelijks om hun te begeleiden tijdens hun fietstocht.

Vlaanderen Fietsland blijft doorgroeien. In 2019 werd vlaanderen-fietsland.be ondergebracht in een nieuw opgerichte vennootschap: NodeMapp BV. De software die gebruikt wordt in mijn routeplanner wordt ondertussen ook door heel wat andere organisaties gebruikt (Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Limburg, Westtoer, Toeristisch Agentschap Oost-België,...). Het verhaal stopt zeker nog niet: het project Vlaanderen Fietsland zal verder uitgebouwd worden de komende jaren om fietsers die Vlaanderen willen ontdekken van dienst te blijven.

Veel fietsplezier!