Loading...

Importeren van een route

Laatste aanpassing: 26/07/2023
Avatar Yannick Mertens
Geschreven door
Yannick Mertens 23/07/2023

Algemeen

Je kan in de app routes importeren of ophalen op verschillende manieren. Dit wil zeggen dat je heel snel een route kunt openen in de routeplanner zonder deze zelf te plannen in de app. In dit artikel bespreken we in detail deze verschillende manieren van importeren.

Hoe haal ik een route op?

In de app kies je onderaan het menu voor het icoontje met de QR-code met daaronder Import.

Je zal merken dat dit icoontje dan groen wordt, wat wil zeggen dat het importeren van een route actief is op je scherm. Op het scherm dat verschijnt, kan je vervolgens kiezen hoe je een route wil ophalen. Je geeft je voorkeur aan door in het grijze vakje te duwen op QR, Routecode of Knooppunten.

QR-code

De eerste manier hoe je een route kunt ophalen is via een QR-code. Je zal zien dat deze methode standaard actief is.

Je duwt op de knop Scan QR-code en je kan direct een de QR-code scannen van een route die je bijvoorbeeld zelf net hebt uitgestippeld op onze website, of van iemand die een route met jou wil delen.

Wanneer de QR-code gescand is, duw je op de knop Haal route op en de route zal openen in de app.

Routecode

De tweede manier waarop je een route kunt importeren is via een routecode. Je kiest in het grijze veld voor Routecode en je geeft de code in. Vervolgens duw je op de knop Haal route op en de route zal openen in de app.

Knoopppunten

De derde manier is dat je gewoon knooppunten ingeeft en dat ons systeem de route ophaalt en opent in de app. Je kiest hiervoor in het grijze veld voor Knooppunten. Dit is een unieke manier van importeren en geeft je de mogelijkheid om snel een route op te halen van bijvoorbeeld een geprinte route of folder waarop geen QR-code of routecode beschikbaar is.

Je geeft het eerste knooppunt in en duwt vervolgens op het icoontje met het plusje.

Je herhaalt deze procedure tot je minstens vijf knooppunten hebt ingegeven. Op die manier zal er steeds een unieke route gevormd kunnen worden. Vervolgens duw je op de knop Haal route op en de route zal openen in de app.

Heb je een foutief knooppunt ingegeven, duw dan op het icoontje met het vuilkbakje om deze te verwijderen uit de lijst.