Summer Challenge - Hotspots

Als je al eens even gekeken hebt naar hoe de Vlaanderen Fietsland Summer Challenge werkt, heb je kunnen zien dat we een aantal hotspots in Vlaanderen hebben geselecteerd waar je een virtueel verstopt woord kan vinden. Over welke hotspots het precies gaat, vind je hieronder terug.

Hotspots type 1: deelnemende logies Vlaanderen Vakantieland

Een eerste type hotspots die we selecteerden, zijn fietsknooppunten in de buurt van deelnemende logies van Vlaanderen Vakantieland.

Als je een overnachting reserveert bij één van de deelnemende logies in Vlaanderen (klik hier voor de lijst van deelnemende logies), kan je aan de uitbater een brochure vragen met daarop een route langs fietsknooppunten in de buurt.

In die brochure staat een fietsroute met daarop 1 gemarkeerd fietsknooppunt. Aan dat fietsknooppunt kan je een woord vinden én ontgrendelen met de Vlaanderen Fietsland app. Als je het woord kan raden aan dit fietsknooppunt, scoor je in 1 moeite 15 punten voor onze challenge!

Zoek deelnemende logies

Ook zonder een overnachting te boeken kan je punten scoren bij heel wat logies in Vlaanderen. Je vindt op onze routeplanner namelijk meer dan 1.500 locaties van hotels, B&B's, vakantiewoningen en campings die aangesloten zijn bij logereninvlaanderenvakantieland.be. Je herkent ze aan deze icoontjes in onze routeplanner en app:

Aan elk van deze logies kan je 1 punt verdienen als je er het juiste woord weet te raden dat we er virtueel verstopten met de Vlaanderen Fietsland app.

Hotspots type 2: Open Monumenten

Foto Fort Napoleon © Herita - Jan Crab

Op onze fietsrouteplanner en app vind je heel wat Open Monumenten. Deze worden getoond met wit-groene symbolen:

Voor alle duidelijkheid: deze monumenten zijn niet open op dit moment (dat zijn ze enkel op de Open Monumentendag in september). Maar als je in de buurt van één van deze monumenten bent, kan je op al die plaatsen een woord vinden en proberen te ontgrendelen met de Vlaanderen Fietsland app.

Open Monumenten werkte alvast enkele fietsroutes uit waarop je een aantal monumenten kan vinden:

Voor elk woord dat je kan raden aan een Open Monument, scoor je 1 punt voor onze challenge.

Bekijk op routeplanner

Hotspots type 3: Kunst op de Kaart van Klara

Klara lanceert samen met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland Kunst op de kaart: zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst (vaak in de openbare ruimte) en architectuur.

Per provincie wordt een fietsroute uitgestippeld langs kunstwerken die in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap, provincies, steden en architecten werden gemaakt voor een specifieke locatie.

Op en langs het traject van deze fietsroutes verstoppen we aan elk opgenomen kunstwerk ook virtueel een woord. De betreffende fietsroutes mét kunstwerken kan je hier raadplegen:

Wanneer je in de buurt van een kunstwerk komt, kan je de Vlaanderen Fietsland openen en het woord proberen te ontgrendelen. Ontdek hier de startpagina van Kunst op de Kaart.

Op onze fietsrouteplanner vind je de locaties van deze kunstwerken terug aan de hand van het Klara symbool.

Tips

We geven je graag enkele tips mee om goed van start te kunnen gaan.

Locatie van de hotspots

Heel wat hotspots liggen niet pal langs de fietsknooppunten. Om ze te bereiken moet je afwijken van het fietsnetwerk. Dit vergt een beetje puzzelwerk van de fietser en vormt een onderdeel van de uitdaging. Voorbeeld:

Op het voorbeeld hierboven zie je de Heetveldemolen in Galmaarden (groen-witte icoon). Als je fietst van knooppunt 65 naar 98 moet je dus afwijken van het fietsnetwerk om het monument te bereiken en het woord te ontgrendelen.

Je kan 100% gratis deelnemen aan deze wedstrijd, de locaties van de hotspots zijn voor iedereen zichtbaar op onze fietsrouteplanner en ook in de app.

Abonnees van Vlaanderen Fietsland

De meerwaardezoeker kan beslissen om een abonnement te kopen op vlaanderen-fietsland.be (€ 9.99 voor een heel jaar).

Als abonnee krijg je o.a. toegang tot onze Routeplanner Pro, waarmee je routes kan uitstippelen die afwijken van het fietsnetwerk. Dat maakt het je iets makkelijker om te navigeren langs de hotspots. Als we terug het voorbeeld van de Heetveldemolen in Galmaarden nemen, zie je hieronder dat je met de Routeplanner Pro een route kan plannen die afwijkt van het fietsnetwerk om zo makkelijk de hotspot te vinden:

Routes die je maakt via onze Routeplanner Pro kan je makkelijk met een QR-code importeren in de Vlaanderen Fietsland app, waarna je ze met de handige Navigatiemodus kan volgen.

Hoe kan ik me abonneren?