Summer Challenge - Tips & Tricks

Hieronder geven we je enkele interessante tips & tricks meer om op een juiste manier te kunnen deelnemen aan de Vlaanderen Fietsland Summer Challenge.

1. Hoe kan ik precies een woord ontgrendelen aan een hotspot?

Heel simpel: op de kaarten van onze routeplanner en in onze app zie je, als je diep genoeg inzoomt, op heel wat plaatsen deze icoontjes:

  • Logies Vlaanderen Vakantieland
  • Open Monumenten
  • Kunst op de Kaart (Klara)

De bedoeling is dat je heel de zomer lang fietsroutes plant langs of in de buurt van deze hotspots. Zorg ervoor dat je steeds de Vlaanderen Fietsland app bij de hand hebt als je in de buurt van een hotspot komt: van zodra je je in een straal van 500 meter van een hotspot bevindt, kan je naar het startscherm van de Vlaanderen Fietsland app gaan waar je op de paarse knop 'Vlaanderen Vakantieland!' duwt (je moet op dit moment verbonden zijn met internet en de app toestemming hebben gegeven om je locatie te gebruiken):

Belangrijk! De locaties van de hotspots die je vindt op de kaart van onze routeplanner en in de app, zijn niet altijd de exacte locaties van de betreffende logies, Open Monumenten of kunstwerken. Deze kunnen soms 200 - 300 meter afwijken van de werkelijke locatie. Het kan dus bv. gebeuren dat het icoon voor de locatie voor een bepaald monument op onze kaart 300 meter verder ligt dan de werkelijke locatie. Je hoeft in dat geval GEEN halsbrekende zaken uit te halen om tot aan de locatie van het icoon op onze kaart te fietsen. Van zodra je je in een straal van 500 meter van het icoon op de kaart bevindt, kan je op de paarse knop in de Vlaanderen Fietsland app duwen en het woord proberen te ontgrendelen. Voorbeeld:

Op het voorbeeld hierboven zie je de locatie van een B&B waar je een woord kan ontgrendelen. Die B&B ligt uiteraard niet echt in het water, in werkelijkheid bevindt hij zich in de dijkstraat die parallel loopt met het water. Je moet niet zo kort mogelijk bij de locatie van het icoon proberen te komen; van zodra je je in een straal van 500 meter van het icoon bevindt, kan je het woord proberen te ontgrendelen. In dit geval fiets je dus langs de weg en als je in de buurt van het icoon komt, duw je op de paarse knop in de app.

We horen je nu denken 'waarom die locaties niet exact weergeven?'. Dat kan helaas niet. We krijgen de locaties van de hotspots door van derde partijen en die zijn door technische oorzaken niet altijd 100% nauwkeurig. Om die reden kan je dus het woord al raden in een straal van 500 meter van de betreffende hotspot, zodat je geen 'rare toeren' moet uithalen om een hotspot te bereiken. De lokale verkeerssituatie heeft ALTIJD voorrang op wat je ziet op onze digitale kaarten.

Ontdek alle hotspots!

2. De hotspots wijken regelmatig af van het fietsnetwerk. Hoe kan ik deze dan bereiken?

Heel wat hotspots liggen niet pal langs de fietsknooppunten. Om ze te bereiken moet je afwijken van het fietsnetwerk. Dit vergt een beetje puzzelwerk van de fietser en vormt een onderdeel van de uitdaging. Voorbeeld:

Op het voorbeeld hierboven zie je de Heetveldemolen in Galmaarden (groen-witte icoon). Als je fietst van knooppunt 65 naar 98 moet je dus afwijken van het fietsnetwerk om het monument te bereiken en het woord te ontgrendelen.

Je kan 100% gratis deelnemen aan deze wedstrijd, de locaties van de hotspots zijn voor iedereen zichtbaar op onze fietsrouteplanner en ook in de app.

Abonnees van Vlaanderen Fietsland

De meerwaardezoeker kan beslissen om een abonnement te kopen op vlaanderen-fietsland.be (€ 9.99 voor een heel jaar).

Als abonnee krijg je o.a. toegang tot onze Routeplanner Pro, waarmee je routes kan uitstippelen die afwijken van het fietsnetwerk. Dat maakt het je iets makkelijker om te navigeren langs de hotspots. Als we terug het voorbeeld van de Heetveldemolen in Galmaarden nemen, zie je hieronder dat je met de Routeplanner Pro een route kan plannen die afwijkt van het fietsnetwerk om zo makkelijk de hotspot te vinden:

Routes die je maakt via onze Routeplanner Pro kan je makkelijk met een QR-code importeren in de Vlaanderen Fietsland app, waarna je ze met de handige Navigatiemodus kan volgen.

Hoe kan ik me abonneren?

3. Zie je geen paarse knop in het startscherm van de Vlaanderen Fietsland app?

Als je in het startscherm van de Vlaanderen Fietsland app geen paarse knop ziet waarop 'Vlaanderen Vakantieland!' staat, betekent dit dat je nog niet de meest recente versie van de app uit de App Store of Google Play hebt gedownload.

4. Gebeurt er niets als je op de paarse knop duwt?

Op het moment dat je je in een straal van 500 meter van een hotspot bevindt, en op de paarse knop duwt in de Vlaanderen Fietsland app, moet je verbonden zijn met internet. Daarnaast moet je de Vlaanderen Fietsland app ook de juiste toestemming gegeven hebben voor het gebruik van je locatie. Je kan deze instellingen later nog wijzigen, hoe je dat moet doet hangt af van het type smartphone en welk besturingssysteem je gebruikt. Die toestemming wordt gevraagd de eerste keer dat je je locatie gebruikt in de app.

Je kan deze instellingen later nog wijzigen, hoe je dat moet doet hangt af van het type smartphone en welk besturingssysteem je gebruikt. Als je Android gebruikt, kan je de instructies van Google volgen om dit te doen. Als iPhone gebruiker vind je de instructies op de website van Apple.

5. Waar kan ik opvolgen welke hotspots ik al heb bezocht?

Als je inlogt op je account op vlaanderen-fietsland.be (niet via de app, maar via de website), kan je in het menu van de website naar 'Account' -> 'Mijn routes' gaan. Daar vind je bovenaan een tab 'Summer Challenge'.

Door op de tab 'Summer Challenge' te duwen kan je je volledig geschiedenis (welke hotspots je al bezocht), totaal aantal punten en gevonden woorden steeds raadplegen.