Summer Challenge - Werking

Op deze pagina leggen we in detail uit op welke manier je kan deelnemen aan de Vlaanderen Fietsland Summer Challenge. We weten dat je ongeduldig zit te wachten om de fiets op te springen, maar lees dit best even door om een extra dimensie aan je zomerse fietstochten toe te voegen. Deelnemen is gratis voor iedereen.

Stap 1: gratis registreren & deelnemen

Indien je nog geen Vlaanderen Fietsland account hebt, kan je er gratis een aanmaken. Met de Vlaanderen Fietsland account kan je inloggen op onze app en website, wat nodig is om te kunnen deelnemen aan dit event.

Maak een account

Stap 2: download de Vlaanderen Fietsland app

Download gratis de Vlaanderen Fietsland app in Google Play of de App Store. Eens je de app geïnstalleerd hebt, kan je inloggen met je Vlaanderen Fietsland account.

Stap 3: plan een fietstocht langs onze hotspots in Vlaanderen

Nu is het aan jou! Plan een fietstocht langs één van onze geselecteerde hotspots (erfgoed van Open Monumenten, bekende kunstwerken of bepaalde fietsknooppunten in de buurt van samenwerkende logies in Vlaanderen).

Ontdek alle hotspots!

Stap 4a: duw op de paarse knop in de app als je een hotspot bereikt

Wanneer je je in de buurt van één van onze hotspots bevindt (op maximum 500 meter), open je de Vlaanderen Fietsland app. In het startscherm van de app duw je op de paarse knop 'Vlaanderen Vakantieland'. De uitdaging starten (zie stap 5).

Ontdek alle hotspots!

Stap 4b: enkel voor abonnees van Vlaanderen Fietsland

Als je abonnee van Vlaanderen Fietsland bent, kan je rechtstreeks vanuit de navigatiemodus in de app op de paarse knop duwen die je rechts onderaan ziet staan als je aan het navigeren bent langs de fietsroute waarop je een hotspot tegenkomt.

Dit geeft je wat meer flexibiliteit, je hoeft tijdens het fietsen niet steeds naar het startscherm terug te keren om op de paarse knop te duwen. De navigatiemodus in de app open je door in de Routeplanner van de app een route te tekenen of te openen, en daarna rechts boven in het menu (de drie lijntjes) te kiezen voor 'Navigatiemodus'.

Hoe kan ik me abonneren?

Stap 5: ontgrendel het woord

Wanneer je op de paarse Vlaanderen Vakantieland knop hebt geduwd als je in de buurt van een hotspot bent, kan je starten aan de uitdaging. Je krijgt een woord van 8, 9 of 10 letters te zien waarvan we de letters door elkaar hebben geschud. We geven ook een tip die je op het juiste pad moet zetten. De eerste 2 letters van het woord zijn rood gekleurd.

Je krijgt maximum 3 minuten tijd om het juiste woord door te geven. Per hotspot kan je slechts 1 poging wagen. Stel dat je aan de Maagdentoren in Zichem een poging waagt en je raadt niet het juiste woord binnen de 3 minuten, kan je daarna geen poging meer ondernemen aan de Maagdentoren.

De bedoeling is dat je zoveel mogelijk hotspots aandoet deze zomer en zoveel mogelijk woorden probeert te ontgrendelen. Hoe meer woorden je hebt ontgrendelt na afloop van ons event (30 september 2020), hoe meer kans je maakt op een mooie prijs.

Bekijk prijzenpot!

Stap 6: volg je voortgang op

In je Vlaanderen Fietsland account kan je steeds je voortgang (welke hotspots je al bezocht), totaal aantal punten en gevonden woorden steeds raadplegen. Elke keer als je een hotspot bezoekt en een woord ontgrendelt, wordt dit geregistreerd en kan je dit steeds raadplegen in je account. Zo bewaar je het overzicht over welke hotspots je nog kan bezoeken.

Ga naar mijn overzicht