Surplace Poëziehotel

© Surplace Poëziehotel

Volgens Wikipedia is surplace ‘een techniek waarbij de fiets al balancerend op (nagenoeg) dezelfde plek gehouden wordt zonder dat de fietser steunt op de grond.’ Als je in Surplace verblijft zijn de hellingen met de oerkasseien van de Vlaamse klassiekers niet veraf. De naam Surplace is metaforisch voor een klein hotel, uniek in zijn genre. De tijd balanceert hier al vele jaren op de grens van Vlaanderen en Wallonië. Het poëziehotel is een typisch dorpshuis dat eertijds een café, een drukkerij, een postkantoor, een duivenmelkerij was… en nu een karaktervol hotelletje . Waar de tijd de muren geleerd heeft stilte uit te ademen. In de zeven kamers, smaakvol opgetrokken met gerecycleerd hout, staat de tijd stil. Eva Gerlach, Luuk Gruwez, Miriam Van hee, Roland Jooris, Geert Vanistendael, Charles Ducal, Koen Stassijns & Ivo van Strijtem en Marc Tritsmans kregen hier elk hun ‘eigen’ kamer. Op elke kamer staat van elke dichter nagenoeg het volledige oeuvre.
Dit hotel met zijn uniek concept is uitermate geschikt voor dichters, schrijvers, denkers… die heel graag in de grootste stilte willen lezen, schrijven, nadenken. En wordt je brein wat lettermoe dan kun je zalige wandelingen maken. Te voet of met de fiets doorheen het glooiend Pajottenland. Best mogelijk dat je Pieter Breugel de Oude tegenkomt. Je kunt een bezoek brengen aan Lessines, met het geboortehuis van Magritte en het prachtige Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos. Of je kunt het schitterende Kasteel van Gaasbeek bezoeken, of… Of op de muur van Geraardsbergen of de Bosberg even gaan surplacen.

Op de kaart hieronder zie je de locatie van Surplace Poëziehotel. Suggestieroutes in de buurt zijn opgenomen op de kaart. Je kan met de knoppen hieronder ook een verrassingsroute opvragen of zelf een route in de buurt plannen.

Plan zelf een route