Architectuurroute

© Visit Antwerpen

Antwerpen, fietsen en architectuur vormen een geweldige combinatie.

Uit elke eeuw, periode of stijl vind je er wel een fraai voorbeeld. De bewegwijzerde Architectuurroute neemt je mee voor een tocht langs wereldberoemde klassiekers, verborgen parels en verrassende stadsontwikkeling. Vergeet zeker je fototoestel niet.

Het Steen, het MAS, het wereldbekende Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het zijn de klassiekers die de stad haar gezicht geven. Toonbeelden van de gotiek, de renaissance, het modernisme en hedendaagse architectuur.

Maar ken je ook het Kerkschip in het Houtdok? Het Duitse tankschip uit de Tweede Wereldoorlog is nu een parochiekerk. Zie je het helikopterplatform op het geboortehuis van de kunstenaar Panamarenko? En wist je dat de enige woning in België van Le Corbusier in Antwerpen te vinden is? En dan heb je nog de belle epoquewijk van Zurenborg en het modernisme van Deurne. Allemaal vaak ongekende pareltjes waar je naar kan blijven kijken.

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 30 km
  • Grote Markt 13, 2018 Antwerpen
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (1)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 22-09-2021

Auto geparkeerd aan fort liefkenshoek, met de waterbus + fiets naar het steenplein . Zeer mooie leerrijke manier om Antwerpen en omgeving te leren kennen. Veel mooie gebouwen , parken gezien. Het is wel aan te raden om de route de downloaden , want een paar keer geen richtingswijzer gezien . Voor de route zelf : 5 sterren , voor de aanwijzing : 3