Kunst op de Kaart: Antwerpen

© Thierry Decordier

Deze Kunst op de kaart-route in de provincie Antwerpen leidt ons door de Rupel-en Scheldestreek. Een vlak landschap dat door grote rivieren en kleinere waterlopen wordt doorsneden. Geen wonder dat je op deze route de veerboot neemt  om de Rupel over te steken. Trek voor deze vrij uitgebreide route een lange dag uit of maak er twee ontspannende dagen van. In het park van het psychiatrisch centrum in Duffel valt heel wat  hedendaagse kunst te zien en de regio van Klein Brabant is een ontdekking waard zowel op artistiek als op natuurlijk gebied. Wie graag meer tijd doorbrengt in de Rupel en - Scheldestreek en nog meer zijn hart wil ophalen aan hedendaagse kunst, kan vanuit deze streek ook naar Mechelen fietsen, om een bezoek te brengen aan Cultuurcentrum Mechelen en kunstruimte De Garage. Geen fiets bij de hand? Op de website van Toerisme Mechelen vind je fietsverhuurzaken.

Samen met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart: zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 71 km
  • Stationsstraat 22, 2570 Duffel
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (1)

schrijf review - gegevens fietsroute

Koen Van den heuvel 26/07/2020

73 km voor een kunst route? Jullie doelgroep zijn wielrenners met kunstgevoel? Heb je deze route zelf gereden?