Kunst op de Kaart: West-Vlaanderen

© Filip Dujardin

De Noordzee is al kunst op zich, maar in Knokke vind je een overvloed aan kunstwerken in de openbare ruimte. Combineer dat met enkele prachtige overblijfselen van de Triënnale Brugge of Brugge Culturele Hoofdstad 2002 en je maakt een fenomenale route. Tussen Knokke en Brugge ligt de Damse vaart, en daarlangs is het heerlijk fietsen. Deze Kunst op de Kaart-route door West-Vlaanderen combineert kunst, stad, water en strand.

Samen met Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 58.6 km
  • 't Zand 34, 8000 Brugge
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens fietsroute

Vlaanderen Fietsland 16-06-2021

Vorig jaar kreeg Kunst op de Kaart heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland deze route een update gegeven op 16 juni 2021. We hebben in de mate van het mogelijke rekening gehouden met onderstaande opmerkingen van fietsers.

Anonieme gebruiker 23-07-2020

Fijne route, vooral de cluster kunstwerken in Knokke-Heist is de moeite waard!

Hans Vandeweghe 14-07-2020

Er wordt niet gefietst langs de iconische "Damse vaart", wel langs het Leopolds- en Schipdonkkanaal (de zgn."Stinker" en de "Blinker"). Ook niet min natuurlijk. Wat ik wel minder vind is dat er vrij veel km's langs (zeer) drukke wegen moeten worden afgelegd...(oa om het werk van D.Zoete te bereiken). Spijtig. De polders verdienen beter.