Kastelenroute

© vlaanderen-fietsland.be

Je fietst vanuit het provinciedomein Tillegembos naar het Merkemveld te Zedelgem. Daarna kom je langs Oostkamp met de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos. Via Wingene, het aloude Vrijgeweed en het bekoorlijke landschap van de "Verloren Cost" in Torhout kom je aan de oude spoorlijn Oostende-Torhout. Je fietst terug door het provinciedomein d'Aertrycke, de bossen van het Vloetemveld en de Brugse stedelijke kasteelparken Tudor en Beisbroek.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (11)
schrijf review - lees alle reviews
  • 48 km
  • Kasteel Tillegem, Tillegemstraat 81, 8200 Brugge
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (11)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 20-07-2022

Geen aanduiding gevonden bij het provinciedomein Kasteel d'Aertrycke,en verder in het bos niets te vinden. Aan knooppunt 85 bij de oversteek van de N33 geen aanduiding

Anonieme gebruiker 01-06-2020

Een echte ontgoocheling! Je ontdekt er vooral de lelijkheid van het West-Vlaamse platteland: smaakloze villawijken, gevaarlijke wegen en steriele landbouwvelden. De mooiste stukken zijn Tillgembos, Merkenveld, Vloethemveld (waar de route eigenlijk niet passeert) en Beisbrouck. Het enige positief punt aan deze route is de goede bewegwijzering.

Anonieme gebruiker 10-05-2020

Omschrijving klopt niet want je doet de oude spoorlijn te torhout en kasteel d'aertrycke niet aan. Je buigt al vroeger af maar mooi ritje

Anonieme gebruiker 28-04-2020

Het bovenstuk rond Tilleembos is de moeite waard, maar de rest van de route is een dorpskern naar dorpskern met soms gravel strookjes. Veel asfalt weinig kastelen. Voor een landelike route - te veel bebouwde kom binnen en buiten rijden. Perfect te doen met kursfiets of gravel fiets, niet te veel moiete voor MTB. En ja, kilometers kloppen niet, is maar 50 volgens mijn GPS en mijn fietscomputer.

Anonieme gebruiker 10-04-2020

Prachtige route! Zeer mooie omgeving, veel bos. Hebben enorm genoten! Wij hebben alle bordjes gevolgd en alles stond perfect aangeduid! Beetje minder kilometers dan aangegeven, maar dit is maar een detail!

Anonieme gebruiker 19-03-2020

Mooie route maar ter hoogte van Loppem ( lac van Loppem) ontbreekt er een wegwijzer. Ik ben dan mis gereden en heb besloten om niet meer verder te doen. Voor zover ik weet kan je maar langs één richting gaan. Vergeleken met de groene gordel rond Brugge route die wel langs de twee richtingen bewegwijzerd wordt is dat wel een minpunt...

Anonieme gebruiker 03-08-2019

mooie route maar de km kloppen niet maar ja moeten we daar over klagen het was prachtig

Anonieme gebruiker 08-10-2017

deze route al verschillende malen gedaan, prachtige route, goed bewegwijzerd en afwisselend rijden; ups and downs, grind,bos,woonwijk...café waar je kan een spelletje petanque kan spelen en wat drinken, kortom een aanrader.

Anonieme gebruiker 01-12-2016

Mooie route , maar over de afstand ervan bestaat twijfel.
Goed bewegwijzerd, maar echt veel kastelen kom je niet tegen.

Anonieme gebruiker 18-07-2016

De route loopt langs veel landelijke wegen wat goed is om te rijden maar op sommige plaatsen in de bossen heb je redelijk wat grint en kasseien om op te rijden aan in de regio Zedelgem.De bewegwijzering is zeer goed aangeduid en je kunt iets drinken in Tillegembos, het centrum van Ruddervoorde maar ook in het begin van de Vlasbloemstraat is er een landelijk geimproviseerd cafeetje waar ge lekker hoeveijs kunt likken en iets drinken alsook op de grens van Ruddervoorde en Zwevezele is er een landelijk cafeetje en natuurlijk zijn er nog verschillende langs de route.

Anonieme gebruiker 19-06-2016

-Bij het vertrekken aan Tillegem bos viel het ons meteen op dat de eerste wegwijzer 56 km aangaf, we hebben de route volledig afgelegd en kwamen uit op iets meer dan 49 km,
-De route is héél goed bewegwijzerd,
-Kastelen (5 tal) kom je tegen in de eerste en laatste 10 km, tussen door bossen en landwegen,
-héél weinig gelegenheden voor een terrasje, enkel in Ruddervoorde kom je in een centrum,
het is dus aangeraden iets te eten en drinken mee te hebben,
Aan Tillegem bos is er ook een tea-room,
Leuke tocht, maar we hadden toch gehoopt iets mee kastelen te zien.