Wastineroute

© vlaanderen-fietsland.be - Jean-Pierre Lapere (Auteur)

Je verkent de zachtglooiende streek ten noordwesten van Tielt. Ooit was dit een uitgestrekt bos- en heidegebied, verdeeld in 'velden' of 'wastines'. Je fietst via Koolskamp naar Lichtervelde, met zijn historische Huywynschbossen. Via het aloude Heerenveld en het middeleeuwse Vrijgeweed kom je in Wingene. De terugweg loopt o.m. langs de Lakebossen en de Munckebossen.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (11)
schrijf review - lees alle reviews
  • 50 km
  • Dorpsplein van Egem 1, 8740 Pittem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (11)

schrijf review - gegevens fietsroute

Marleen Martens 26-08-2022

De meest saaie route ooit gereden.

Francois Van de Velde 07-09-2021

Mooie tocht langs verkeersluwe wegen, hier en daar drukke wegen over te steken. Licht golvend maar dit geeft dan als beloning ook mooie vergezichten. Zoals reeds vermeld GPX is niet volledig correct thv. Schuiverskapelle. Weinig drankgelegenheden langsheen de weg. In Koolskamp, Wingene en aan vertrekpunt Egem kunnen de dorstigen zich laven...

Anonieme gebruiker 28-04-2021

Net voor Schuiferskapelle is de route gewijzigd . De GPX op routeyou is niet correct . Heel veel varkenskwekerijen op de route daarom slechts 3 sterren .MEST Vlaanderen !!

Hendrik Verbiest 31-03-2021

Gisteren 30 maart 2021 hebben we deze mooie route gefietst. De route is prima bewegwijzerd, alle bordjes staan er. Op het einde is er een klein verschil tussen de GPS en de bewegwijzering maar niets erg. Een aanrader! Helaas was er door corona nergens gelegenheid voor een drankje of sanitaire stop.

Anonieme gebruiker 24-08-2019

Weinig schaduw en aangename rustpunten,
Ook zijn er veel oversteekplaatsen van drukkere wegen...

Patrick Dezillie 17-08-2019

Zeer mooie route. De streek kende ik wel maar dat het eigenlijke binnenland weg van de grote wegen zo mooi en lieflijk is wist ik niet. De peters of meters die verantwoordelijk zijn voor de route moeten bij een kontrolebeurt doorgeven aan Westtoer dat een aantal bordjes moeten vervangen worden wegens niet goed meer leesbaar. De route zelf is een echte aanrader. Onbekend maakt onbemind.

José Decleir 10-10-2018

Deed gisteren (onverwacht gezien ik van plan was de bataviaroute vanuit Tielt te rijden die echter afgelast was wegens sluiting lokaal)) deze route : is zeker een aanrader ! Gestart halfweg baan Tielt-Wingene (aan frituur) en had bij aankomst 59 km.
Zeer mooi en af en toe een hellingske erbij... tof ! Let op : hier en daar bordjes niet goed zichtbaar (2-3 keer teruggekeerd bij twijfel...)

Koen Deseure 12-08-2018

-Heel mooi, landelijk en afwisselende fietsrit van 50 km.
-Bijna de ganse route op heel rustige wegen
met slechts enkele dorpskernen
- 👍🏻

Anonieme gebruiker 12-07-2018

Vandaag deze mooie landelijke fietsroute gereden. Ingepikt ter hoogte van Roeselare-Beveren zodat de route voor ons ongeveer 55 km was. Pitstop op terrasje van "de Landsman", leuke tocht !

Anonieme gebruiker 01-12-2017

Wekelijks rij ik deze route enkele keren als trainingsrondje, goed aangeduidt en meestal rustige wegen 👍🏻

Anonieme gebruiker 23-03-2017

schoon tochtje, enkele slechte stukken doordat de boeren de straat niet kuisen nadat ze gepasseerd zijn.