Koude Keukenroute

© vlaanderen-fietsland.be - Vera Masschelein (Auteur)

Dit is een mooie fietsroute in de omgeving van het mooie Brugge. Je fietst langs mooie kanaaltjes. Aan het kanaal Plassendale - Nieuwpoort steek je de grote baan over en fiets je rechtdoor langs een vrijliggend verhard fietspad tot aan de Chargebeuze. Je fietst richting Tillegem kasteel en bos, in het bos kun je even halt houden aan de Trutselaar, ideale plaats om te genieten van het heerlijke terras midden het bos. 

Het groen blijft dicht in het gezelschap tot we de Lac van Loppem bereiken, we fietsen rond de Lac via rustige wegen richting Beisbroek. Varsenare heeft deze route ook in petto. Verder kom je in Jabbeke om zo verder te fietsen richting Zerkegem, de route gaat nu afwisselend langs verharde en onverharde wegen tot je de Roksemput bereikt. 

Hierna fiets je langs de historische Romaanse kerk van Ettelgem om zo even verder terug in Oudenburg toe te komen na een mooie en aangename fietstocht.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 49 km
  • kp 62, Mariastraat 44, 8460 Oudenburg
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 04-05-2021

Mooie route,met veel afwisseling.

Luc Depoorter 24-05-2020

Schitterende route langs de mooiste plekjes van het Brugse Ommeland. Hier fiets ik geregeld langs, hoef deze route niet te fietsen om te weten dat dit een super mooie route is.

Anonieme gebruiker 01-05-2019

Aan knooppunt 21 wordt je naar knooppunt 65 gestuurd door niet meer langs het kanaal Brugge-Oostende te fietsen. Dan kom je aan knooppunt 65 waar je kan kiezen om naar 45 of 81 te fietsen. Wellicht is 65 (langs het kanaal op de kaart) vervangen door een ander nummer.

Anonieme gebruiker 01-08-2018

Zeer mooie en rustige route, ideaal voor op zeer zonnige dagen wegens vele lommerpaden.
Opgepast in St. Andries waar op de Gistelse Steenweg de afslag naar punt 57 ontbreekt.
Op regenachtige dagen mogelijk minder ideaal omdat er af en toe onverharde paden zijn.

Anonieme gebruiker 09-10-2017

Al 2 keer deze route gefietst echt de moeite waard om te doen, door het bos en langs het water. We gaan ze zeker nog eens fietsen met vrienden!

Anonieme gebruiker 17-08-2016

vandaag deze route gefietst,heel mooie route,met veel afwisseling,en af een toe een stop,we gaan deze route nog fietsen