Scheldevallei fietsroute 1

© vlaanderen-fietsland.be

Tocht door de prachtige Scheldevallei vanuit Zwijnaarde langs oude meanders en populierenbosjes. Fiets door Melsen, Vurste, Semmerzake en Gavere grotendeels over het verkeersvrije jaagpad. Deze route is deel 1 van 3 lussen in de Scheldevallei tussen Gent en Kluisbergen.

De Scheldevallei fietsroute 1 wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (11)
schrijf review - lees alle reviews
  • 30 km
  • Joachim Schaykstraat , 9052 Gent
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (11)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 17-08-2020

Heel mooie route, echt prachtig. Top, heb er van genoten!

Prabowo Lestari 10-05-2020

Berkendara sepeda di rute ini sangat menyenangkan. Di sepanjang jalan dapat menikmati udara segar dan pemandangan alam yang indah.

Anonieme gebruiker 06-10-2019

Het fietspad langs de Schelde ( richting Semmerzake-Merelbeke, rechterzijde) is echt in erbarmelijke toestand .
Wie is hiervoor verantwoordelijk, wie kan ik aanspreken ?
Ik gebruik die weg als woon-werkverkeer, de overkant van de Schelde zou me een langere reistijd bezorgen.
Via google-maps krijg ik enkel maar op de kortste weg mijn fietsvergoeding, helaas is dit de slechtste zijde.
Wat kan hieraan gedaan worden ?

martine NEIRINCKX 23-09-2019

Een zeer mooie en afwisseldende fietsroute, een echte aanrader.Ook een aanrader De ponthoeve in Zevergem, om te smullen!

Didier Didier Rijckaert 30-03-2019

zeer mooie en afwisselende fietsroute

Anonieme gebruiker 11-09-2018

Een parcours voor elk wat wils : een kwart voor veldrijders, een kwart kuitenbijters, een kwart voor hardrijders langs de Schelde en een kwart sightseeing (niet misreden!). Het viel mee.

Anonieme gebruiker 22-07-2018

Mooie fietsroute. Sommige onverharde wegen zijn in behoorlijk slechte toestand. Het GPX bestand op de website geeft de route weer in omgekeerde richting. Op zijn minst vervelend te noemen.

Anonieme gebruiker 07-05-2017

Heel mooie route!genoten van de natuur,het water en de meersen. Leuk om door het bos te fietsen in gavere! Aanrader.Idd in Gavere niet goed aangeduid en nadien zelfs groot stuk verkeerd gereden.

Anonieme gebruiker 30-04-2017

Prachtige fietsroute! In Gavere centrum wel oppassen...wanneer je het smal steegje uitkomt staat er niets aangegeven maar je moet dan onmiddellijk rechts. 50m verder staat er dan weer een bord. Dan is het terug even verwarrend omdat er werken zijn aan het rond punt. Dit rond punt oversteken en de brug over het kanaal nemen. Een paar 100m verder staat erdan weer een bordje naar rechts. Voor de rest een mooie route in een adembenemende omgeving....

Anonieme gebruiker 22-07-2016

We hebben 2/3 gereden tot aan Eke. Heenweg is op asfalt en loopt direct langs het water. Een mooi stuk dat zeer goed en snel is te fietsen. Terugweg vanaf Eke is gedeeltelijk onverhard / zandpaden. Leuk vonden wij dat er regelmatig informatieborden over de geschiedenis van deze streek langs de route staan. Het laatste stuk voor het einde was het pad zeer slecht van steen / asfalt. Dit fietste uitermate onprettig. Dit laatste stuk is zeker geen aanrader met een racefiets. (heb zelfs een bandje moeten plakken.) De gemeente mag dit stuk best wel eens aanpakken of pas de route eventueel aan.

Anonieme gebruiker 16-07-2016

Leuke route, een deel onverhard, mooie omgeving, veel mogelijkheden om tussenstops te maken bij een cafeetje