Kunst op de Kaart: Vlaams-Brabant

© Michiel De Cleene

De Kunst op de Kaart-route in de provincie Vlaams-Brabant verkent de regio van Dilbeek en Lennik. Het landschap is groen en glooiend, maar voor dat klimmen en dalen word je beloond. Je ontdekt indrukwekkende kunstwerken die bleven staan na de wandelroute ‘De Blik van Bruegel’ uit 2019 en ook parels van de modernistische architectuur. Onderweg passeer je de idyllische kerk van Sint-Martens-Bodegem, het neoclassicistische Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle en het prachtig gelegen Kasteel Van Gaasbeek in Lennik. Het is heerlijk fietsen in het Pajottenland, en dat op slechts enkele kilometers verwijderd van onze hoofdstad.

Samen met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart: zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 41 km
  • Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 03/08/2020

Gisteren hebben we deze mooie fietsroute gevolgd. Opgepast tussen knooppunt 52 en knooppunt 62 moet je eventjes het bordje 42, links naar beneden, volgen. Wij waren niet de enigste die daar inde 'knoop' zaten. Bedankt aan de lieve bewoners in de omgeving !

Anonieme gebruiker 14/07/2020

Gisteren hebben mijn vriend en ik deze route gefietst. Pittig! Perfect voor diegenen met een elektrische fiets, maar stevig voor diegenen zonder. Gelukkig zijn er tal van mooie plaatsjes waar je gezellig kan drinken en even kan picnicken.