Pajotse Denderroute

©

Achter de startplaats van deze route bevindt zich het waterkasteel Kruikenburg, een beschermd monument maar wel vrij toegankelijk. Vanuit Ternat volg je de hellingen tot het wereldberoemde volkscafé 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' in Eizeringen. Fiets dan langs de Zepposmolen en café Den Haas naar de oever van de Dender om er oog in oog te staan met de bekendste figuur van Roosdaal, de Dikke van Pamel. De Dender speelt hier met de grens van Oost-Vlaanderen, om je verder te begeleiden naar Affligem, waar de wielerpiste en het dorpsplein van Essene een kiekje waard zijn.

Deze route loopt door de gemeenten Ternat, Lennik, Roosdaal, Liedekerke en Affligem. Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 37.2 km
  • Parking sportcentrum, P.Van Cauwelaertstraat 40, 1740 Ternat
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 12-07-2022

Heel leuke route - genoeg stops.

David De vriendt 05-04-2021

Een mooie route met niet te veel hoogtemeters. Het eerste deel is prachtig : heuvelachtig en door een groene omgeving (de vroegere Valleitjesroute). Het stuk langs de Dender is aangenaam fietsen, enkel het stuk daarna loopt iets te veel langs de E40. Tussen knooppunten 7 en 6 + 99 en 97 zitten onverharde stukken/kasseien. Genoeg drankstops.