De 8 van Zemst

© VVV Toerisme Zemst

De fietsroute is opgedeeld in twee lussen die samen 54 km lang zijn. Beiden starten aan de Schranshoeve te Eppegem. U kan kiezen in welke richting u vertrekt. Steekt u de Stijn Streuvelslaan over dan volgt u de westelijke lus, hoofdzakelijk doorheen Zemst-Laar en Eppegem en komt u ook even op het grondgebied van Grimbergen en Kapelle-op-den-Bos.
Volgt u de Stijn Streuvelslaan in de richting van het dorp dan kiest u voor de oostelijke lus en doorkruist dan vooral Hofstade en Elewijt, met korte bezoekjes aan Mechelen en Schiplaken. 

Op beide lussen fietst u voornamelijk over landelijke wegen, doorheen prachtige natuurgebieden en ontmoet u prachtige hoeves en kastelen die onze gemeente rijk is. Deze route werd over het hele traject met zeshoekige bordjes bewegwijzerd.

Met de opening van het toeristisch seizoen in Zemst (tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 22 tot en met maandag 24 mei 2021) zal je ook een unieke blik kunnen werpen op het Rubenskasteel. Interesse? Reserveer dan zeker een gratis tijdsslot. Meer info via www.zemst.be/openingtoeristischseizoen. 

beoordeling: nog geen reviews schrijf review
  • 54 km
  • Stijn Streuvelslaan 92, 1980 eppegem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (0)

schrijf review - gegevens fietsroute

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerst en schrijf een review!