Markroute

© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

Deze route dankt zijn naam aan de beek De Mark (Marcq) die uitmondt in de Dender. Het landschap is er zacht glooiend met enkele hellingen. Vertrekpunt is het centrum van Herne, met iets verderop het Kartuizerklooster en één van de vijf landschapskubussen, ideale uitkijkposten. Van daaruit fiets je naar het noorden, naar Galmaarden, met hier en daar een Brabants trekpaard in de wei. De route vervolgt richting Bever en daarna te flirten met de grens van Wallonië. Typisch voor deze streek zijn de vele hoeven en kapelletjes die het landschap 'schilderen'.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. De 6-hoekige bewegwijzering is in 2021 weggenomen en vervangen door knooppuntbewegwijzering.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 42 km
  • Centrum , 1540 Herne
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 27-04-2021

Prachtig landschap, zeer rustige wegen. Veel aangenamer rijden dan langs rivieren waar de drukte de laatste tijd erg toegenomen is. Alle borden waren aanwezig en goed zichtbaar. En echte aanrader!

Martine NEIRINCKX 04-11-2019

Een aanrader, prachtig landschap en mooie wegen. Het was een supertocht . Best drinken meenemen want het is droog onderweg.

Anonieme gebruiker 15-09-2019

Bepijling mag eens herbekeken/vernieuwd worden.
Niet overal duidelijk.
Op het eind wat veel 'toerkes'
Wel heel mooie omgeving.

Anonieme gebruiker 25-05-2018

Prachtige route maar niet te rijden zonder gps. Er ontbreken tal van bordjes.
Met gps echter een supertocht. Heuvelend soms pittig maar voor een geoefende fietser en zeker met een e-bike zeker te doen.
Niet veel drankgelegendheden onderweg dus best ook wat vloeibaar proviand meenemen. Af en toe eens half houden om de omgeving te overschouwen is een aanrader.

Anonieme gebruiker 11-05-2017

Inderdaad, zoals een vorige fietser aangaf, een heel mooie fietsroute, licht glooiend over rustige wegen. Bewegwijzering aan de afdaling vd congoberg is er niet meer. Juist dat borden Borden eens gereinigd zouden moeten worden.
Gr, ldh

Anonieme gebruiker 09-04-2017

heel mooie fietsroute ,om het fietsjaar in te zetten ,rustige wegen ideaal .

één min puntje de bordjes zijn niet duidelijk ,
zouden eens moeten gereinigd worden .......

met de GPX was OK

Groetjes José

PS ; zal nog drie foto's bij voegen