Ter Rijstroute

© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

De route is een uitstekende kennismaking met het Pajottenland in de Groene Gordel rond Brussel, met de bijzonderheden, die deze regio zijn eigen, typische karakter geven. Ook pittoreske dorpen en monumenten, zoals het kasteel Den Daal, ontbreken niet. De topper op deze route is het vertrek -en eindpunt: domein Ter Rijst in Heikruis, 49 ha groen en rust met daar midden in een mooi gerestaureerd kasteel dat teruggaat tot 1480. De vele hoeven lijken weggelopen uit boeken van Felix Timmermans of Ernest Claes. De route bevat een paar pittige hellingen.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. De 6-hoekige bewegwijzering is in 2021 vervangen door knooppuntenbewegwijzering.

beoordeling: (15)
schrijf review - lees alle reviews
  • 37.4 km
  • Parking Domein Ter Rijst, Kasteelstraat z/n, 1670 Pepingen
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (15)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 15-09-2020

zondag laatst gedaan met koersfiets. Puur genieten. En je kunt uitbreiden met de Valleitjesroute - dan net geen 70km - aanrader! prachtige zichten.

Marleen Martens 08-09-2020

Prachtige fietsroute langs landelijke wegen, oversteek van grotere wegen zonder noemenswaardig verkeer. Af en toe een pittige klim, maar ook heerlijke afdalingen. Weinig eet-en drankgelegenheid onderweg. Aanrader, zou ik zo opnieuw doen!

Anonieme gebruiker 22-07-2020

Zeer toffe landelijke route met, zoals te verwachten in het Pajottenland, een aantal pittige beklimmingen. Ruime parking aan vertrekpunt is een extra plus!!

Anonieme gebruiker 19-07-2020

Voor zij die ergens langs de route invoegen en die voor het lunchen iets willen reserveren, hou er rekening mee dat de richtingpijltjes van de route op onderhavig plan in de verkeerde richting staan...!!! Voor de rest, prachtige route.

Karin Db 17-07-2020

Mooie fietsroute. Goed bewegwijzerd. Enkele pittige hellingen. Ruime parking in het begin van de Kasteelstraat. Veel velden en weides, weinig mogelijkheid om drank of eten te kopen onderweg.

martine NEIRINCKX 02-11-2019

Zeer mooie fietsroute, een beetje heuvelachtig, maar daarom is het ook pajottenland. Prachtige wegentjes, geen grote banen. juist om de weg over te steken. Een echte aanrader!!

Anonieme gebruiker 21-04-2019

Bel itineraire

Christel Verhaeren 22-08-2018

Zeer mooie fietsroute. Wel met enkele pittige hellingen. Mooie stukken natuur, met heel veel koetjes in de wei!!!

Veerle Guns 14-08-2018

Fijne route maar best wel stevig. Best picknick voorzien.

yvo De Maeyer 13-08-2018

Zeer mooie landelijke fietsroute. Voorzie je wel op drank en lunch, want onderweg is er nauwelijks een mogelijkheid om de inwendige mens te sterken. In Kester als je het traject verlaat,(na een ontbrekend bordje), en in Herne is er een mogelijkheid.
Een drietal bordjes zijn verdwenen. Een fietskaart of GPS is dan ook niet overbodig.

Anonieme gebruiker 15-07-2018

Zeer mooie rit maar ze gaan het parcour eens moeten nakijken. 2 punten waar wegdek naar boven gekomen is en geen waarschuwing staat. In Tubize straat in slechte toestand net zoals het fietspad.

David De Vriendt 24-05-2018

Een prachtige route langs mooie, verkeersluwe en landelijke wegen. Echt rustgevend, zeker een aanrader !

Anonieme gebruiker 21-07-2017

Gisteren deze route voor het eerst gereden en echt de moeite waard!

Anonieme gebruiker 09-06-2017

Intussen heb ik deze route al meerdere keren gereden. Wat een mooie streek. Heel gevarieerd landschap met stijgen en dalen.

Anonieme gebruiker 01-11-2016

Prachtige route doorheen de pittoreske dorpen van het Pajottenland