Bruegelroute

© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

Pieter Bruegel de Oude heeft zijn stempel gedrukt op deze route. Vanuit het centrum van Dilbeek fiets je naar het kerkje van Sint-Anna-Pede , de start van de Bruegelwandeling die je langs reproducteies van Bruegels mooiste schilderijen loodst in dit Openluchtmuseum. De landschappen van de Pedevallei waren een bron van inspiratie voor de schilder.

Maar ook de groene domeinen Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, het Kasteel van Gaasbeek en Groenenberg liggen op je weg. De watermolen van Sint-Gertrudis-Pede nodigt uit voor een rustpauze. Na een fietstocht kan een kriek, geuze of lambiek van de streek wel smaken.

Deze route loopt door de gemeenten Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw. Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (18)
schrijf review - lees alle reviews
  • 38.6 km
  • CC Westrand, Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (18)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 21-07-2020

Beste mensen, gelieve het hier te melden aub ! => https://www.toerismevlaamsbrabant.be/info/Routemeldpunt/

Anonieme gebruiker 21-07-2020

vervolg 3 : 2) St anna Pede : aan het einde van de Koeivijverstraat Geen bord ! ….(links, rechts of rechtdoor ? Weer eens tijdverliezen, vloekken & stresseren), in feite is het rechtsaf, in de Appelboomstraat !
DOE ER IETS AAN!

Anonieme gebruiker 21-07-2020

vervolg ...voor deze Brueghelroute, en vandaag 21.07.2020 is het nog altijd zo ! ! ! Wie is hier nu verantwoordelijk voor ? Waar ontbreken de bordjes ? => 1)in Dilbeek :op het einde van de Bruinelieveheerstraat (is het rechtdoor ? linksaf, rechtsaf ? begin het maar uit te zoeken ! ! )in feite is het rechtsaf, de Langeveldstraat volgen.zie vervolg

Anonieme gebruiker 21-07-2020

Heb deze gereden ! Het is niet te begrijpen : telkens ik nu een fietsroute volg stel ik vast dat er bordjes ontbreken, dat het nu pijltjes zijn op de moutainbike routes, of recreatieroutes....tis bijna overal hetzelfde : nalatigheid, een veralgemeende "het kan me niet schelen" houding. Ik lees date er verschillende mensen dit nu aangeklaagd hebben

daniel Wandels 17-05-2020

Ik heb deze route ook gereden en spijtig genoeg heb ik niets opgeschreven maar er mankeren wel een paar bordjes en daarmed kun je deze route niet rijden naar behoren, het is HOOGTIJD dat er iets aan gedaan word, en niet alleen op deze route maar op andere routes mankeren er ook bordjes. 👎🏻

Peter Vanden Driessche 10-05-2020

Mooie en gevarieerde fietsroute voor de sportieve amateur. Met vrouw en zoon gedaan tijdens de coronacrisis als alternatieve uitstap en dit viel goed mee. Een picnic bij het mooie en zonnige weer in begin april mocht helaas niet.

en Jasmina Stijn 13-07-2019

Prachtige route om de streek te verkennen. Met koersfiets en gravelbike gereden. Voor de koersfiets waren enkele wandelwegjes (grind/ zand) niet ideaal.

Hebben de route gereden met GPS, dus over bewegwijzering kunnen we niets zeggen.

Te weinig hoogtemeters om dit 'het Toscane van het Noorden" te noemen ;)

Marc Beckers 28-05-2019

Beste, ik heb gisteren een stuk van deze route gefietst en wou even iets kwijt. Ik ben vlak bij mij thuis aan de route begonnen op de Wolsemstraat in Dilbeek. De route is best mooi al ben ik 1 keer de weg kwijt geraakt tussen Oudenaken en St. Pieters-Leeuw waar ik een bordje heb gemist (of misschien ontbrak het gewoon ?) waardoor ik op de Pepingsesteenweg terecht kwam en zo naar St. Pieters-Leeuw reed waar ik terug op de route terecht kwam aan de kerk. Ook in het centrum van Schepdaal was er denk ik een probleem met de bewegwijzering.
Ik deed de route met een racefiets en op 32 stukken stuurde de route mij op een stuk dat niet geschikt was daarvoor :
1. het stuk Groenstraat tussen de Brusselstraat in Lennik en de Kasteelstraat in Gaasbeek waarvan gerust een mooi fietspad van gemaakt zou kunnen worden.
2. de Elsweg in St. Pieters-Leeuw waarvan een stuk echt een wandelweg is en geen fietsweg
3. de Puttenberg en het stuk daarna om in Vlezenbeek uit te komen op de Klein Nederstraat.
Dat ik daar nergens lek gereden ben snap ik nog steeds niet. Voor mij zijn dit "missing links" waar echt wel iets mag aan gedaan worden.
Verder echt wel een aangename rit gedaan. Eerstdaags voorzie ik de rest van de route er ook nog bij te doen.

Jeanine Chabert 22-04-2019

Zo spijtig ,zo erg , niet te verstaan , dat er zo veel bordjes weg zijn of verkeerd staan .
Zo een mooie route en mooie streek .
Wij zijn verschillende keren verloren gereden en ook stukken niet gedaan
Kunnen jullie daar aub iets aan doen ?
Jeanine C

Anonieme gebruiker 20-04-2019

Vanaf 20 km wegenwerken en bordjes gewoon weg...

Anonieme gebruiker 24-02-2019

vond het een heel leuke route. af en toe niet super helder aangeduid maar heel fijn (vooral het tweede gedeelte)

Veerle Guns 14-08-2018

Fijne en afwisselende route. Wel slechte wegwijzers, slecht geplaatst en soms ontbreken ze. Voorzie dus maar extra tijd om een paar keer verkeerd te rijden.

Anonieme gebruiker 10-05-2018

Fietsroute gereden op hemelvaartsdag en het moet gezegd dat ik het niet echt een rustgevende ervaring vond. Druk verkeer, te veel auto's vooral in de omgeving Schepdaal / Itterbeek.

Anonieme gebruiker 08-04-2018

Good very very good

Anonieme gebruiker 13-11-2017

Niet aan te raden voor racefietsen en met of na regenweer af te raden met smalle bandjes. Vandaag twee keer lek gereden en mijn race niet kunnen afwerken. Binnenkort probeer ik het opnieuw maar dan wel met mijn mountainbike.
De bewegwijzering lijkt mij in orde. Op het gedeelte dat ik gereden heb leken mij alle bordjes nieuw te zijn.

Anonieme gebruiker 03-11-2016

De bewegwijzering is niet altijd duidelijk. Na twee keer verloren gereden te zijn (in St-Pieters-Leeuw/Zuun), en teruggekeerd te hebben naar het laatst geziene bordje hield ik het voor bekeken. De eerste keer heb ik gegokt om een straat in te slaan, en dit bleek juist. De tweede keer heb ik helaas niet meer het bordje teruggevonden, zodat ik er een eigen fietstochtje heb aangebreid, mijn neus volgend...

Anonieme gebruiker 18-08-2016

Regelmatig eens afstappen is zeker aan te raden, vooral voor wie het klimmen niet echt in de benen heeft: het ene heuveltje volgt op het andere! Niet onoverkomelijk en doenbaar met een gewone fiets, maar je voelt het wel...
Fietsen met gevoelige bandjes laat je beter thuis: meermaals rij je over pure veldwegen, grind, steenslag, kasseien...

Anonieme gebruiker 18-08-2016

De bewegwijzering is vrij goed te volgen. De bordjes zijn wel tamelijk verweerd, op de meeste bordjes is de tekst bijna volledig afgesleten maar het richtingspijltje en meestal ook de naam 'Bruegelroute' werden er nieuw overplakt. We kregen de indruk dat de route dus goed onderhouden wordt en dat eventuele mankementen zodra gemeld ook effectief verholpen zullen worden. Natuurlijk blijft het altijd het slimst om niet volledig afhankelijk te zijn van de bordjes en een kaartje of de GPS-track bij de hand te hebben.