Eddy Merckxroute Meise

© Luc Larivière

Eens je Wolvertem achter je laat, beklim je de Fluxenberg, waar je geniet van een adembenemend panorama over Brussel. Deze route voert je o.a. langs de Boskapel in Imde, de Plantentuin Meise en pittoreske plaatsjes als Oppem en Meuzegem. In de Plantentuin kan je in elk seizoen weer iets anders ontdekken. Dus zeker een stop waard.

De fietsenfabriek van Eddy Merckx is niet meer in Sint-Brixius-Rode gevestigd, maar Eddy woont er nog steeds. Wie weet kom je hem wel tegen op zijn fiets in deze rustige buurt aan de rand van Brussel.

De route is niet geschikt voor racefietsen wegens enkele onverharde stukken.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

 

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 41.3 km
  • Parking Sportschuur, Driesstraat , 1861 Wolvertem (Meise)
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens fietsroute

Nicolas Ruytenbeek 14-08-2020

Heel mooie route, zeer aangenaam en rustig buiten verkeer, pittige hellingen. Een aanrader. Ik lees dat deze route niet geschikt zou zijn voor wielertoeristen of koerfietsen. Ik ga daar niet mee eens. Ik maak het 1-2 keer per maand af met mijn Trek Domane, ik ben maar 1 keer lekgereden (te weining bandendrukte). PB: 1h07'30'' (35.7km).

Anonieme gebruiker 10-05-2018

Ik heb deze route vorige maand gereden en dacht dat de commentaren over 'niet geschikt voor wielertoeristen' een beetje overdreven waren. Maar jammer genoeg heb ik ook ondervonden dat deze route niet geschikt is voor een koersfiets. Ze begint heel mooi en er komen echt wel leuke stukken in de route, maar dit is toch eerder voor een mountainbike. Ik zou het niet aanraden voor mensen met een koersfiets.

Ik heb ook een filmpje gemaakt met een korte bespreking alsook beelden van deze route
Kijken kan via YouTube: https://youtu.be/hMlWjPY05x4

Anonieme gebruiker 01-05-2018

Is deze route te doen voor een ligfiets aub? Ik kan dus ni uit mijn ligfiets om te voet verder te gaan

Anonieme gebruiker 22-04-2018

Deze route is enkel geschikt voor een familietocht zeker niet voor wielertoeristen. Ik heb afgehaakt na de zoveelste slechte weg die ik moest nemen. Ik denk zelfs dat enkel een MTB deze rit kan uitrijden zonder lek te rijden. De naam Eddy Merckx niet waardig.

Anonieme gebruiker 19-11-2017

Hoewel de route mooie stukken en enkele pittige beklimmingen bevat is dit geen route voor met de racefiets. Verschillende keren op smalle wegen door de velden, onverharde stroken,... Zeker wanneer het weer minder goed is, doet dit veel teniet van de fietservaring. Erg jammer, je zou dit niet verwachten van een route die de naam 'Eddy Merckx' draagt.

Anonieme gebruiker 29-06-2017

Prachtige route al verschillende keren gefietst terwijl mijn dochter examen aflegt in vub rustige fietsroute aan de rand van een drukke stad

Anonieme gebruiker 28-07-2016

Mooie fietsroute van onze gemeentelijke wielerlegende E. Merckx. Een route van ongeveer 38km met een verlenging (naargelang wens) via de 350 jarige Boskapel van Imde. Een route waar iets te zien is maar ook de pittige kuitenbijters zijn van de partij, vooral in de eerste 18 km moet u een paar keer recht op de trappers, of te voet. Als er problemen zijn mag u die mij altijd doorgeven. Ik heb het peterschap van deze route en probeer deze mooi op pijl te houden. Succes