Gordelroute

© vlaanderen-fietsland.be - Luc Larivière (Auteur)

Bewegwijzerde fietsroute in de Groene Gordel rond Brussel die gebaseerd is op het parcours van het succesevenement "De Gordel". De 100 km - lange route loopt langs Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Meise, Grimbergen, Zaventem en Tervuren. Er kan overal ingepikt worden. Het parcours loopt voornamelijk over beton- of asfaltwegen, maar ook enkele veldwegjes en onverharde stukjes. De route is meestal vlak met enkele lichte hellingen.

​Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (20)
schrijf review - lees alle reviews
  • 100 km
  • Kerkplein 1, 1930 Zaventem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (20)

schrijf review - gegevens fietsroute

Nicolas Ruytenbeek 14/08/2020

Nice route to discover the green area round Brussels. Be careful, however: road signs not always clearly visible, especially in the forest, and a few are missing. I've done it several times to get used to it. Road can be rough at times, better for gravelbikes/MTB. Highascending elevation. Not 100km, close to 115km! 3h30-4h for a trained cyclo.

ROMAIN Graf 16/05/2020

C etait putain de chouette

Anonieme gebruiker 01/05/2020

Mooi landschap, heuvelachtig, avontuurlijk, grind... MAAR zéér slechte bewegwijzering!
Bordjes omgedraaid, tekort aan bordjes etc.

Anonieme gebruiker 29/04/2020

Ik sluit me aan bij onderstaande reacties. Mooie heuvelachtige route, maar soms frustrerend om tijd te verliezen vanwege missende of onlogische wegwijzers (markt Tervuren, Alsemberg, Sint-Gertrudis-Pede). Best deze site bij de hand houden om indien nodig bij te sturen. Veel succes!

Anonieme gebruiker 11/04/2020

Een afrader om met een koersfiets te rijden. Heel slechte wegen, veel kasseien, onbegrijpelijke omwegen, onmogelijk om door te rijden.

Anonieme gebruiker 06/09/2019

De route helemaal gefiets een paar jaar geledent; het stuk tussen Tervuren en Dilbeek was niet aangenaam, maar nadien mooi parcours.
Er is inderdaad ook vandaag nog werk aan de winkel wat fietspaden en fietsbordjes betreft: soms rij je veiliger op straat dan op fietspad...jammer

Anonieme gebruiker 25/08/2019

Ik deel de mening van andere cmmentaren. Zonder GPS is de tocht niet meer doenbaar. Vooral ten westen van Brussel zijn er veel borden afgeschenen of verdwenen. Tocht op zich is wel de moeite om de rand rond Brussel eens helemaal te verkennen.
Een stevige fiets is ook aangewezen voor de offroad stukken.

Kristien T'Kindt 20/08/2019

Slechts bewegwijzerde route ooit! De wegen zijn ook niet de mooiste. Vertrokken in Dilbeek en begon al fout! Nog nooit heb ik 6 uur" gefietst" over 60km! In Tervuren na weer geen bordje te vinden heb ik het opgegeven en 26km naar huis gefietst op 1 uur!

Anonieme gebruiker 17/03/2019

Van Dilbeek naar Groot-Bijgaarden verloren gereden voor de rest zeer goed aangegeven als je genoeg oplettend bent. Bordjes hier en daar serieus afgeschenen van de zon en soms haast onleesbaar.

Thies Baert 02/03/2019

koterij, grauwe steenwegen met sluikstort, slechte wegen, reclamepanelen en razende autos... Het stuk tussen Vilvoorde en wezembeek was rampzalig... Van tervuren naar sintpietersleeuw is wel mooi

Anonieme gebruiker 02/09/2018

Een gedeelte van de route print. Waarom aan 100 km beginnen als je na 1 km de weg kwijt bent ? Ik ga vragen dat iemand mij de weg voorgaat.

Anonieme gebruiker 25/08/2018

Het stuk tussen Dilbeek en Vilvoorde is zeer slecht bewegwijzerd. We zijn er vele keren verloren gereden en we zijn ten slotte via hoofdbanen recht naar vilvoorde gereden om het traject weer op te pikken. Andere stukken zijn zeer goed bewegwijzerd.

Hilde VW 20/07/2018

We gaan deze morgen testen... k ben benieuwd

Anonieme gebruiker 26/04/2018

Prachtig route dat ik niet zou aanbevelen voor niet getrainde mense of beginners. Er zijn meerdere hellingen, sommige zijn pittig, en het gaat altijd ofwel bergop ofwel bergaf. Perfect als training voor wielrenner en om zijn conditie te testen.In het Zoniënwoud is het altijd wat moeilijk om de route te volgen (na 7-8 keer rij ik nog fout daar). Ter Zuiden/Westen van Brussel zijn er heel mooie viewpoints te bewonderen.

Anonieme gebruiker 10/06/2017

Prachtig route maar let op, meestal NIET vlak. Er zijn er zelfs een paar stevige kuitenbijters te vinden (helling van Alsemberg, Zakstraat in Itterbeek, bv). Bij slecht weer niet geschikt voor dunne banden.

Anonieme gebruiker 30/04/2017

Omdat het voor mij niet moogejik was, de route met hulp van de panelen Gordelroute 100 Km te volgen, zal ik de nummers van de knooppunkten van de groene gorden ter hulp nemen en op papier opschrijven met de namen van de steden en dorpjes.
Dann gaat het zeker lukken.
Zeer vriendelijke mensen langs het weg hebben mij kunnen helpen, weer terug naar huis te vinden.
;-)

Anonieme gebruiker 09/10/2016

No proper indication and roads are not properly maintained.

Anonieme gebruiker 03/09/2016

route nog te fietsen

Anonieme gebruiker 08/05/2016

Hele mooie route maar inderdaad niet eenvoudig om het foutloos te rijden. Bepaalde stukken zijn goed aangegeven; op andere stukken (Alsemberg-Dilbeek) is het heel moeilijk het traject te volgen. Een gps is geen overbodige luxe.

Anonieme gebruiker 08/05/2016

we hebben hem al 3 maal gefietst nog nooit op 100 km uitgekomen een stuk meer ,vele bordjes zijn verkleurd en onleesbaar en zijn er verdraaid door mensen en slecht opgesteld