Diepensteynroute

© Luc Larivière

Deze route heeft de brouwerij Palm en het kasteeldomein 'Diepensteyn' - waar het Brabantse trekpaard wordt gefokt - als centrale punten. De route voert je doorheen de vallei van de Grote Molenbeek. Vanaf haar bron in Zellik, tot waar ze de grens met de provincie Antwerpen overschrijdt, schuurt deze beek een breed dal uit midden de kouters, dwars door een prachtig stukje Groene Gordel, bedekt met malse weiden en vruchtbare akkers. Kasteel Drietoren, het Groenhof, de Herbodinnemolen en de Heidemolen liggen langsheen je weg.

Kasteel Diepensteyn ligt vlakbij knooppunt 61. Het waterslot was ooit de zetel van een middeleeuwse heerlijkheid. Brouwerij Palm herstelde het kasteel, het tuinpark en de vijvers in hun oorspronkelijke staat. In de weide rond het kasteel draven fiere Brabantse trekpaarden.

Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40 km
  • 't Leireken, Brouwerijstraat 29, 1840 Londerzeel
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens fietsroute

Sanders Jan 18-04-2021

2/3e van deze route is in slechte staat, er zijn wel werken aan de gang maar dit is maar een klein stukje die normaal terug beter wordt. ook fiets je veel langs gewone verkeerswegen. Er zit een mooier stuk in door het bos maar helaas geen kasteel gezien.

Anonieme gebruiker 20-07-2020

Het gedeelte over de A12 geeft geen meerwaarde, integendeel. Niettegenstaande de naam van de route wordt het kasteel Diepensteyn niet aangedaan, je passeert er gewoonweg niet. Zeer mooie route en prachtig rustig stil landschap langs Imde, Londerzeel, Steenhuffel... . Parkeer je auto aan de kerk van Malderen en fiets naar knooppunt 23.

Jan Pandelaers 22-06-2020

Je fietst via mooie plekjes, maar te versnipperd en te grijs. Vooral de eerste 10 (van de 30) km vielen tegen (tussen knooppunten 23 tot een eind voorbij 26 fiets je grotendeels door verkavelingen). Nadien wordt het groener en opener.

Anonieme gebruiker 24-04-2017

Joli parcours mais comme dis plus haut par temps humide ou pluvieux à ne pas faire en vélo de course...

Anonieme gebruiker 10-08-2016

Mooie route met veel afwisseling. Je moet wel de drukke A12 oversteken (verkeerslichten ). Soms ook onverharde stukken (vooral in Imde zeer drassig na regenweer), dit maakt het voor de racefiets minder geschikt.

Anonieme gebruiker 17-07-2016

mooie route. beetje vals plat.
Opletten bij overgang knooppunt 26 naar 708 Niet echt goed aangegeven.
Drinken enkel bij start en op het einde bij 61 en 64.

Anonieme gebruiker 27-04-2016

Deze weg is Kei cool spijtig da we veel op straat fietsen maar voor de rest is deze weg is rustig en je kunt er genieten van de omgeving